3.Необходими продукти:
свинско бон филе - 600 г
За маринатата
бяло вино - 100 мл
соев сос - 1 с.л.
мед - 1 с.л.
дижонска горчица - 1 ч.л.
червен пипер
кимион
мащерка
къри
сол
зехтин
За соса
марината - oстаналата след изпичането
масло - 30 г
брашно - 1 с.л.
бяло вино - около 50 мл (ако е необходима още течност)
Начин на приготвяне:
1. Измийте свинското бонфиле, след което смесете всички описани продукти за маринатата за свинско в купа и ги разбъркайте добре.
2. Поставете месото в купата с готовата марината и го оставете да престои така едно денонощие в хладилник, покрито с фолио.
3. Преди да изпечете свинското, го сложете в алуминиево фолио заедно с маринатата.
4. Увийте цялото месо с фолиото и го сложете така в еър фрайъра.
5. Наблюдавайте процеса на печене периодично (ако е необходимо, 3 минути преди да изтече цялото време за печене, запечете месото, без да е покрито отгоре с фолио до златист загар).
6. Извадете месото заедно с фолиото, отделете останалата марината.
7. Завийте свинското печено отново във фолиото и го оставете така, докато направите соса.
8. Направете сос от останалата след печенето марината, маслото, брашното и виното.
9. Сложете необходимите продукти в касерола на умерено силен котлон и разбъркайте добре до получаването хомогенна смес.
10. Поднесете свинско бонфиле със сос в еър фрайър, нарязано на шайби, залейте със соса и изберете подходяща гарнитура (в случая пържени картофи).
Приятен апетит!