Необходими продукти:
сладки картофи - 1 кг
кашкавал - 150 г
свинско месо - 800 г
бира - 1 кенче / 250 мл/
лук - 2 глави
сол - на вкус
черен пипер - 1 ч.л.
чесън на прах - 1 ч.л.
чубрица - 1 ч.л.
червен пипер - 1 с.л.
соев сос - на вкус
олио - 50 мл
Начин на приготвяне:
Подгответе си тавата на фурната или каквато друга тава имате.
Намажете я с малко от олиото. По принцип гъбите се мият под течаща студена вода, но напоследък аз ги беля.
Картофите за печене се обелват.
Лукът се почиства от люспите.
Гъбите се режат на филийки, картофите на кубчета, а лукът на полумесеци.
Всичко се слага в тавата, добавят се подправките.
Месото се прерязва на по-дребни кубчета и се слага в тавата.
Всичко се обърква много добре.
Долива се бирата, както и 1 ч.ч. вода, след което тавата се покрива с фолио и се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Първите 20 минути, ястието свинско с картофи се готви под фолио, след което фолиото се маха и ястието се пече до готовност, като 10 минути преди да го извадите, го поръсвате с предварително настъргания кашкавал.
Допичате, докато кашкавалът се разтопи.