Необходими продукти:
свинско месо - 700 г
картофи - 1 кг
сух лук - 1 глава
олио - 6 с.л.
червен пипер - 1 ч.л.
чубрица - 2 ч.л.
сол - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
1. Свинското месо нарежете на еднакви по големина парчета и овкусете със сол.
2. Картофите нарежете на едро и сложете в тавата.
3. Полейте с олио, поръсете с червен пипер, сол и чубрица.
4. Разбъркайте хубаво, за да попаднат подправки навсякъде.
5. Лука нарежете на дребно и също сложете при картофите.
6. Късчетата месо подредете покрай картофите.
7. Свинското с картофи полейте с малко вода (около 1 пръст на дъното на тавата), покрийте с алуминиево фолио и печете за час във фурната.
8. След това махнете фолиото и запечете ястието още малко, докато покафенее.
Приятен апетит!