Свинско с ориз и кисело зеле - има една тънкост при направата

Необходими продукти:

кисело зеле - 1 средно голяма зелка

ориз - 1 ч.ч.

зелев сок - 1 ч.ч.

свинско месо - 500 г

олио - 1 ч.ч.

черен пипер - 1 ч.л.

червен пипер - 3 ч.л.

лют червен пипер - 1 ч.л.

лют червен пипер - на люспи

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете киселата зелка на ситно и сложете в подходяща тенджера.

2. Добавете чаша от зелевия сок и 2-3 ч.ч. вода (зависи от киселинността на зелето), половината от олиото и оставете да ври на среден огън.

3. Нарязаното на късчете месо се прибавя към зелето.

4. След 5-6 минути се добавя добре измития ориз.

5. Долива се още топла вода, за да се сготви оризът.

6. В касерола се сипва останало олио, сгорещява се и се добавят двата вида червен пипер.

7. След като се запържи за кратко, се добавя към зелето.

8. Оставя се на котлона за кратко свинското с кисело зеле, докато оризът и месото поемат добавената мазнина.

9. Овкусява се с черен пипер и лют червен пипер на люспи по желание.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

кисело зеле - 1 средно голяма зелка

ориз - 1 ч.ч.

зелев сок - 1 ч.ч.

свинско месо - 500 г

олио - 1 ч.ч.

черен пипер - 1 ч.л.

червен пипер - 3 ч.л.

лют червен пипер - 1 ч.л.

лют червен пипер - на люспи

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете киселата зелка на ситно и сложете в подходяща тенджера.

2. Добавете чаша от зелевия сок и 2-3 ч.ч. вода (зависи от киселинността на зелето), половината от олиото и оставете да ври на среден огън.

3. Нарязаното на късчете месо се прибавя към зелето.

4. След 5-6 минути се добавя добре измития ориз.

5. Долива се още топла вода, за да се сготви оризът.

6. В касерола се сипва останало олио, сгорещява се и се добавят двата вида червен пипер.

7. След като се запържи за кратко, се добавя към зелето.

8. Оставя се на котлона за кратко свинското с кисело зеле, докато оризът и месото поемат добавената мазнина.

9. Овкусява се с черен пипер и лют червен пипер на люспи по желание.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители