Свинско със зеле и ориз

Необходими продукти:

зелка - 1 прясна (към 2 кг)

свински ребра - 1.4 кг

ориз - 1 к.ч.

червен пипер - 1 с.л.

олио - 4 с.л.

дафинов лист

черен пипер - зърна

бахар - зърна

черен пипер - млян

сол

доматено пюре - 0.75 г концентрат

 

Начин на приготвяне:

Първо, в олио запържих свинското месо до смяна на цвета.

Извадих свинските ребра и в същата мазнина пуснах нарязаното зеле.

Бърках няколко пъти на средна степен на котлона.

Когато се намали обемът на зелето, добавих 200 мл топла вода и оставих още да се задушава зелето.

Поръсих с червения пипер и добавих подправките.

Оставих още малко да се готви ястието.

Разбърках доматения концентрат с топла вода и го сипах в тенджерата при зелето.

Овкусих на вкус със сол.

Към всичко това добавих и измития и отцеден ориз.

Разбърках го със зелето и добавих 5 кафени чашки топла вода (със същата чаша съм мерила и ориза).

В дълбока тава наредих на дъното ѝ задушеното свинско месо.

Върху месото изсипах съдържанието от тенджерата (зеле и ориз).

Разпределих навсякъде да има от ориза.

Поръсих с млян черен пипер и още малко олио свинското със зеле.

Пекох зелето с ориз на 200 °C 1 час и 10 минути, открито без фолио.

Необходими продукти:

зелка - 1 прясна (към 2 кг)

свински ребра - 1.4 кг

ориз - 1 к.ч.

червен пипер - 1 с.л.

олио - 4 с.л.

дафинов лист

черен пипер - зърна

бахар - зърна

черен пипер - млян

сол

доматено пюре - 0.75 г концентрат

 

Начин на приготвяне:

Първо, в олио запържих свинското месо до смяна на цвета.

Извадих свинските ребра и в същата мазнина пуснах нарязаното зеле.

Бърках няколко пъти на средна степен на котлона.

Когато се намали обемът на зелето, добавих 200 мл топла вода и оставих още да се задушава зелето.

Поръсих с червения пипер и добавих подправките.

Оставих още малко да се готви ястието.

Разбърках доматения концентрат с топла вода и го сипах в тенджерата при зелето.

Овкусих на вкус със сол.

Към всичко това добавих и измития и отцеден ориз.

Разбърках го със зелето и добавих 5 кафени чашки топла вода (със същата чаша съм мерила и ориза).

В дълбока тава наредих на дъното ѝ задушеното свинско месо.

Върху месото изсипах съдържанието от тенджерата (зеле и ориз).

Разпределих навсякъде да има от ориза.

Поръсих с млян черен пипер и още малко олио свинското със зеле.

Пекох зелето с ориз на 200 °C 1 час и 10 минути, открито без фолио.

Гласували общо: 1 потребители