Необходими продукти:
леща - 250 г
лук - 1 глава
чушки - 1 бр.
моркови - 2 бр.
картофи - 2 бр
чесън - 3 скилидки
олио - 20 мл
доматен сос - 500 мл
захар - 1 с.л.
чубрица - 1 ч.л.
дафинов лист - 2 бр.
червен пипер - 1 с.л.
пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Измийте лещата покрийте със студена вода.
2. Лука, морковите и пиперката нарежете на дребно и сложете при лещата.
3. Картофите обелете и пуснете цели, добавете олиото и подправките, без магданоза и чесъна.
4. Изсипете и доматеният сос и всичко сварете, докато лещата омекне.
5. Малко преди да се свали яхнията от котлона, извадете картофите и намачкайте на пюре.
6. Върнете в тенджерата заедно с наситнените чесън и магданоз.
7. След още пет минути варене яхнията с леща е готова.
Приятен апетит!