Необходими продукти:
стар хляб - 600 г
лук - 1/2 глава
магданоз
чубрица
черен пипер
червен пипер - 1 ч.л.
яйца - 1 бр.
кимион - млян на вкус
Плънка
моркови - сварени
кисели краставички
картофи - варени или печени
лук - 1/2 глава за карамелизиране
Начин на приготвяне:
1. Накиснете хляба в хладка вода за няколко минути.
2. След като вече е поел течността и е омекнал, го изстисквате и слагате в купа.
3. Нарежете лука, добавете и него при хляба, следват подправките, тук е много важно да се ползват повече подправки, те дават типичния вкус на ястието, яйцето.
4. Започнете да месите и като се смеси добре всичко, оставете сместа за половин час на хладно да се овкуси добре.
5. След това сте намазали овална форма от йена глас с олио и в нея слагате половината смес.
6. Подредете си плънка, моята е от печени картофи, които слагате на три реда в средата на соленото руло.
7. Отгоре покрийте с останалата част от сместа.
8. Оформете с ръце.
9. Нарежете лука за върху рулото, разпределете го в краищата.
10. Поръсете отгоре лук и руло с малко олио.
11. Затворете с капака и печете на 200 °C, докато отдолу видимо рулото почна да се запича.
12. Махнете капака и допечете за загар.
13. Сервирайте с картофена салата.
Приятен апетит!