Необходими продукти:
зехтин - 5 с.л.
лук - 1 глава
чесън - 2 скилидки
моркови - 2 бр.
картофи - 3 бр.
тиквички - 2 бр.
сол
черен пипер
мащерка - прясна
девесил - щипка
сметана - 150 мл
Начин на приготвяне:
1. В тенджера сложете 5 с.л. зехтин.
2. Добавете ситно нарязана една глава лук, две скилидки чесъл и два моркова.
3. Задушете ги за 5-6 минути.
4. Добавете едро нарязани 3 картофа и 2 тиквички (не белени).
5. Залейте с литър и половина гореща вода (може да добавите кубче зеленчуков бульон).
6. Овкусете със сол, черен пипер, прясна мащерка и щипка девесил.
7. Варете до пълно сваряване на зеленчуците.
8. Пасирайте.
9. Добавете 150 мл млечна сметана, а след това върнете отново на котлона за 2-3 минути.
Поднася се топло с крутони и чили сос.
Приятен апетит!