Необходими продукти:
пиле - 1 бр. домашно по възможност
лук - 1 глава
чушки - 1/2 зелена чушка
моркови - 1 бр. голям
грах - 4 с.л замразен
картофи - 2 бр. малки
фиде - според вкуса за по - гъста или по - рядка супа
домати - 2 бр. рендосани или обелени и нарязани
чубрица
сол
магданоз
за застройката
яйца - 1 бр.
кисело мляко - 3 с.л. домашно квасено
Начин на приготвяне:
1.В тенджера сложете месото да се вари на парчета, по-късно го обезкостете.
2. През това време си нарежете на ситно лука и чушката, моркова и доматите.
3. След 30 минути сложете и тях и продължете да варите.
4. Сложете задължително чубрица и сол.
5. След още 30 минути извадете месото, за да го обезкостите и сложете ситно нарязаните картофи и грах.
6. Обезкостете месото и го върнете обратно, сложете и фидето и варете до готовност.
7. Оставете да се охлади малко, за около 10 минуни.
8 Застройте с разбитото яйце с 3 с.л. квасено мляко.
9. Поръсете пилешката супа с магданоз и сервирайте.