Необходими продукти:
пилешко месо - 1 пиле
джинджифил - 2 с.л. настърган
спанак - 2 ч.ч. нарязан
чесън - 4 скилидки
сол
черен пипер
зехтин
дафинов лист
Начин на приготвяне:
1. Кипва се една тенджера с вода и в нея се пуска нарязаното на порции пилешко месо.
2. Добавят се дафиновият лист, черният пипер и солта.
3. Докато пилето се вари, водата се отпенва и когато месото се сготви достатъчно добре, се изважда от бульона и се обезкостява.
4. В бульона се налива малко зехтин и се добавя спанакът.
5. Той се оставя да поври 10 минути на слаб огън, след което се слага накъсаното на парченца пилешко месо и котлонът се изключва.
6. Накрая се прибавят джинджифилът и чесънът.