Тази супа сваля кръвното от раз - лесна е за приготвяне

Необходими продукти:

нахут - 1 и 1/2 ч.ч.

ориз - 2/3 ч.ч. сварен

чесън - 1 глава, малка

кисело мляко - 1 кофичка

сол - 2 щ. хималайска

зехтин - 4 с.л.

 

Начин на приготвяне:

1.Измийте и накиснете нахута за 16 часа, като през това време сменяйте течността три пъти.

2.След това се вари на слаб огън, докато зрънцата омекнат /или някъде около 40 минути/.

3. Препоръчва се водата да се смени няколко пъти и по време на варенето, като след последното сменяне се добавя мазнината.

4. Когато нахутът вече е сварен, се слага и предварително счукания чесън.

5. Посолява се и котлонът се изключва.

6. По желание може да добавите някоя зелена подправка или зеленолистен зеленчук, след като изключите супата.

7. Поднесете я със сварен ориз и кисело мляко.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

нахут - 1 и 1/2 ч.ч.

ориз - 2/3 ч.ч. сварен

чесън - 1 глава, малка

кисело мляко - 1 кофичка

сол - 2 щ. хималайска

зехтин - 4 с.л.

 

Начин на приготвяне:

1.Измийте и накиснете нахута за 16 часа, като през това време сменяйте течността три пъти.

2.След това се вари на слаб огън, докато зрънцата омекнат /или някъде около 40 минути/.

3. Препоръчва се водата да се смени няколко пъти и по време на варенето, като след последното сменяне се добавя мазнината.

4. Когато нахутът вече е сварен, се слага и предварително счукания чесън.

5. Посолява се и котлонът се изключва.

6. По желание може да добавите някоя зелена подправка или зеленолистен зеленчук, след като изключите супата.

7. Поднесете я със сварен ориз и кисело мляко.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители