Необходими продукти:
нахут - 1 и 1/2 ч.ч.
ориз - 2/3 ч.ч. сварен
чесън - 1 глава, малка
кисело мляко - 1 кофичка
сол - 2 щ. хималайска
зехтин - 4 с.л.
Начин на приготвяне:
1.Измийте и накиснете нахута за 16 часа, като през това време сменяйте течността три пъти.
2.След това се вари на слаб огън, докато зрънцата омекнат /или някъде около 40 минути/.
3. Препоръчва се водата да се смени няколко пъти и по време на варенето, като след последното сменяне се добавя мазнината.
4. Когато нахутът вече е сварен, се слага и предварително счукания чесън.
5. Посолява се и котлонът се изключва.
6. По желание може да добавите някоя зелена подправка или зеленолистен зеленчук, след като изключите супата.
7. Поднесете я със сварен ориз и кисело мляко.
Приятен апетит!