Необходими продукти:
кори за баница - 1 пакет Белла
прясно мляко - 1 литър
тиква - 1 кг настъргана
захар - 1 в.ч.
орехи - 1 в. ч. млени
канела - 1 пакетче
масло - разтопено
Начин на приготвяне:
1.Тиквата се вари 30 мин. в прясно мляко и след това се вдига от огъня.
2.Изцежда се в решетка за макарони, изчаква се да изстине.
3.Прибавят се орехите, канелата и захарта и се бъркат, докато се получи еднородна смес.
4.Всяко листо от корите се маже с масло и се слага от сместа.
5.Навива се на дължина на руло с игла, сбръчква се и се реже на парчета.
6.След това се реди в тава, като тиквеникът се изпича до леко червен цвят отгоре.
7.Изважда се да изстине и се поръсва с пудра захар.
Приятен апетит!