Тиквички на фурна за 25 минути - по-вкусни от всякога

Необходими продукти:

тиквички - 3 средно големи

яйца - 2

брашно - 2 с.л., може и галета

сирене - 150 г.

копър - 1/2 връзка пресен

сол - на вкус

черен пипер - по желание

кашкавал - 1 шепа настърган, за поръсване

олио - за намазване

 

Начин на приготвяне:

1. Обелете тиквичките и ги настържете на едро ренде.

2. Разбийте яйцата с брашното, добавете натрошеното сирене, тиквичките, както и ситно нарязания копър, солта и черен пипер.

3. Цялата смес сипете в тавичка, подмазнена и поръсена с малко брашно.

4. Изпечете киша на 180-200 градуса до порозовяване.

5. След това поръсете с кашкавал и върнете във фурната за още 5-6 минути.

Необходими продукти:

тиквички - 3 средно големи

яйца - 2

брашно - 2 с.л., може и галета

сирене - 150 г.

копър - 1/2 връзка пресен

сол - на вкус

черен пипер - по желание

кашкавал - 1 шепа настърган, за поръсване

олио - за намазване

 

Начин на приготвяне:

1. Обелете тиквичките и ги настържете на едро ренде.

2. Разбийте яйцата с брашното, добавете натрошеното сирене, тиквичките, както и ситно нарязания копър, солта и черен пипер.

3. Цялата смес сипете в тавичка, подмазнена и поръсена с малко брашно.

4. Изпечете киша на 180-200 градуса до порозовяване.

5. След това поръсете с кашкавал и върнете във фурната за още 5-6 минути.

Гласували общо: 1 потребители