Необходими продукти:
лук - 1 глава
олио - 6 с.л.
тиквички - 1 бр.
ориз - 1 ч.ч.
булгур - 1 к.ч.
домати - 1 бр.
сол
черен пипер - 1/2 к.л.
магданоз
копър
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на дребно главата лук и задушете в малко мазнина.
2. Към тях добавете измитите ориз и булгур.
3. Налейте чаша вода и разбъркайте.
4. След като се усвои водата от ориза и булгура, добавете настърганият домат.
5. Овкусете ястието със сол, черен пипер и нарязани на ситно пресен магданоз и копър.
6. Тиквичките с ориз прехвърлете в тава, налейте още една чаша вода и поставете във фурната.
7. Тиквичките с ориз и булгур печете на 200 °C за около 45 минути.
Приятен апетит!