Необходими продукти:
За блата
тиквички - 700 г
яйца - 3 броя
крема сирене - 50 г
сол - 1/2 ч.л.
За плънката
крема сирене - 150 г
чесън - 1 - 2 скилидки
пресен копър
Начин на приготвяне:
Тиквичките се настъргват и посоляват. Оставят се за кратко. След това се прецеждат през тензух или цедка.
Към яйцата се прибавя крема сиренето и се разбива с бъркалка.
Яйчената смес се изсипва при тиквичките и всичко се обърква.
Сместа се изсипва в тава, покрита с хартия за печене. Тавата ми е с размери 31 на 28 см. Пече се на 200 градуса около 20 минути. Печенето зависи от фурната, моята е газова.
Блатът от тиквички се оставя да изстине. След това се прави плънката. Чесънът се пресова и прибавя към крема сиренето.
С тази смес се намазва блата, а отгоре се поръсва с нарязан копър.
Рулото от тиквички се навива откъм по-тясната страна и се прибира в хладилника да се стегне. Поднасям го като студено предястие или гарнитура.