Тирамису кексчета у дома

Необходими продукти:

яйца - 3 бр.

захар - 100 г + 20 г

сол - щипка

брашно - 70 г

маскарпоне - 250 г

пудра захар - 30 г

кафе - около 100 мл (еспресо)

ром - 1 с.л.

шоколад - за украса, какао

 

Начин на приготвяне:

варете кафето, добавете към него 20 г от захарта и рома.

Разбъркайте и оставете на страна.

Можете да замените рома с няколко капки есенция.

В купата с помощта на миксер разбийте яйцата със захарта до побеляване.

Добавете пресятото брашно със сол и разбъркайте до получаване на хомогенно тесто.

Поставете хартиени формички във формите за мъфини и разпределете тестото.

Печете мъфините в загрятата на 180 °C фурна около 15 минути.

Сиропирайте мъфините с охладеното кафе (по 1-2 ч.л.).

Разбийте Маскарпонето с пудрата захар и останалото кафе (около 4 ч.л.) и прехвърлете сместа в пош.

Покрийте мъфините с крема от маскарпоне и ги поръсете с настърган шоколад и какао.

Необходими продукти:

яйца - 3 бр.

захар - 100 г + 20 г

сол - щипка

брашно - 70 г

маскарпоне - 250 г

пудра захар - 30 г

кафе - около 100 мл (еспресо)

ром - 1 с.л.

шоколад - за украса, какао

 

Начин на приготвяне:

варете кафето, добавете към него 20 г от захарта и рома.

Разбъркайте и оставете на страна.

Можете да замените рома с няколко капки есенция.

В купата с помощта на миксер разбийте яйцата със захарта до побеляване.

Добавете пресятото брашно със сол и разбъркайте до получаване на хомогенно тесто.

Поставете хартиени формички във формите за мъфини и разпределете тестото.

Печете мъфините в загрятата на 180 °C фурна около 15 минути.

Сиропирайте мъфините с охладеното кафе (по 1-2 ч.л.).

Разбийте Маскарпонето с пудрата захар и останалото кафе (около 4 ч.л.) и прехвърлете сместа в пош.

Покрийте мъфините с крема от маскарпоне и ги поръсете с настърган шоколад и какао.

Гласували общо: 1 потребители