Необходими продукти:
яйца - 3 бр.
захар - 100 г + 20 г
сол - щипка
брашно - 70 г
маскарпоне - 250 г
пудра захар - 30 г
кафе - около 100 мл (еспресо)
ром - 1 с.л.
шоколад - за украса, какао
Начин на приготвяне:
варете кафето, добавете към него 20 г от захарта и рома.
Разбъркайте и оставете на страна.
Можете да замените рома с няколко капки есенция.
В купата с помощта на миксер разбийте яйцата със захарта до побеляване.
Добавете пресятото брашно със сол и разбъркайте до получаване на хомогенно тесто.
Поставете хартиени формички във формите за мъфини и разпределете тестото.
Печете мъфините в загрятата на 180 °C фурна около 15 минути.
Сиропирайте мъфините с охладеното кафе (по 1-2 ч.л.).
Разбийте Маскарпонето с пудрата захар и останалото кафе (около 4 ч.л.) и прехвърлете сместа в пош.
Покрийте мъфините с крема от маскарпоне и ги поръсете с настърган шоколад и какао.