Торта с шоколад и бадеми

Необходими продукти:

яйца - 6 бр.

захар - 160 г

бадеми - 160 г смлени

какао - 60 г

масло - 100 г

ЗА ПЛЪНКАТА

бадеми - 100 г натрошени

конфитюр - по избор и/или бита сметана

ЗА ГЛАЗУРАТА

шоколад

 

Начин на приготвяне:

За тази нежна шоколадова торта, в която няма пшенично брашно, отделете белтъците от жълтъците.

Разбийте жълтъците със захарта на пяна.

Постепенно добавете какаото, маслото и смлените бадемови ядки.

Белтъците се разбиват на твърд сняг и си добавят последни.

Получената смес се изсипва в застлана с хартия за печене форма - 20 см, и се изпича в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Оставете готовия блат да се охлади малко, след което го разрежете на два или три хоризонтални пласта.

Всеки пласт се намазва с конфитюр по избор и/или бита сметана, които са объркани с натрошените бадемови ядки.

Готовата торта без брашно се глазира с шоколад и се прибира поне за 3 часа в хладилник преди поднасяне шоколадово-бадемова торта.

Необходими продукти:

яйца - 6 бр.

захар - 160 г

бадеми - 160 г смлени

какао - 60 г

масло - 100 г

ЗА ПЛЪНКАТА

бадеми - 100 г натрошени

конфитюр - по избор и/или бита сметана

ЗА ГЛАЗУРАТА

шоколад

 

Начин на приготвяне:

За тази нежна шоколадова торта, в която няма пшенично брашно, отделете белтъците от жълтъците.

Разбийте жълтъците със захарта на пяна.

Постепенно добавете какаото, маслото и смлените бадемови ядки.

Белтъците се разбиват на твърд сняг и си добавят последни.

Получената смес се изсипва в застлана с хартия за печене форма - 20 см, и се изпича в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Оставете готовия блат да се охлади малко, след което го разрежете на два или три хоризонтални пласта.

Всеки пласт се намазва с конфитюр по избор и/или бита сметана, които са объркани с натрошените бадемови ядки.

Готовата торта без брашно се глазира с шоколад и се прибира поне за 3 часа в хладилник преди поднасяне шоколадово-бадемова торта.

Гласували общо: 1 потребители