Необходими продукти:
тиквички - 2 бр.
леща - 1/2 ч.ч
домат - 2 бр.
краставици - 1 бр.
магданоз - няколко стръка
лук
черен пипер
лют червен пипер
чесън - 2 скилидки
олио - 3 с.л.
зехтин - 3 с.л.
лимони - 1/2
Начин на приготвяне:
1. Почистете боба. Измийте го и го оставете в съд с вода за 24 часа.
2. Отцедете. Налейте нова вода и го сварете.
3. Почистете тиквичките и нарежете на кубчета.
4. Посолете и оставете поне за 2 часа да изтече излишната вода.
5. Поставете в дълбок тиган с 2-3 с.л. олио да се запържат до приятен загар.
6. Обелете краставицата.
7. Нарежете на четири по дължина и след това на колелца.
8. Нарежете доматите на ситно.
9. Нарежете на ситно лука, чесъна и магданоза.
10. В голяма купа или друг подходящ съд поставете сварената, отцедена и изстинала леща, към нея добавете тиквичките, краставицата и доматите.
11. Подправете вкусната зеленчукова салата се със сол, лука, чесъна и магданоза.
12. Добавете лимон и зехтин.
Приятен апетит!