Необходими продукти:
вода - 1200 мл
царевично брашно - 400 г
олио - 1 с.л.
сол - 1 равна с.л.
масло - 100 г
сирене - по желание
Начин на приготвяне:
1. Сложете водата да заври и към нея прибавете олиото и солта.
2. След това изсипете царевичното брашно.
3. Направете дупка в средата на купчината брашно с дървена точилка или качамилка - по-къса и по-дебела пръчка от точилката.
4. Варете така около двайсет минути.
5.Бъркайте енергично, докато брашното започне да се оформя на качамак и да се отделя от стените на съда.
6. Разтопете маслото и една част от него изсипете отдолу в купичките за сервиране.
7. Сложете готовия качамак бакардан.
8. Другата част масло сложете върху качамака.
9. По желание добавете сирене.
Приятен апетит!