Традиционна рецепта за зелен боб със свинско

Необходими продукти:

свинско месо - 300 г

зелен фасул - 350 г /замразен или от буркан/

моркови - 1 бр.

лук - 1 бр. кромид

чесън - 1 скилидка

доматено пюре - 1 с.л.

червен пипер - 2 ч.л.

черен пипер

сол

джоджен

чубрица

брашно - 1 с.л.

къри

олио - 3 - 4 с.л.

 

Начин на приготвяне:

  1. Месото се измива, подсушава и реже на късчета.
  2. Лукът се почиства и настъргва или реже на много ситно.
  3. Морковът се бели и реже на парченца.
  4. В тенджера се сипва олио и свинските хапки се запържват.
  5. Към тях се добавя лукът, морковът и скилидката чесън.
  6. Всичко се разбърква добре и се овкусява къри, черен и червен пипер.
  7. Тенджерата се сваля от огъня, добавя се брашното и се разбърква.
  8. Сипва се литър топла вода.
  9. Ароматната яхния се връща отново на котлона и се оставя да се вари без капак.
  10. Щом месото е добре сварено, се добавят зеленият фасул, чубрицата и джодженът.
  11. Вари се още няколко минути.
  12. Ако е необходимо, към яхнията със свинско може да се добави още топла вода.
  13. Малко преди да е готова, се сипва доматеното пюре и още малко сол.

Необходими продукти:

свинско месо - 300 г

зелен фасул - 350 г /замразен или от буркан/

моркови - 1 бр.

лук - 1 бр. кромид

чесън - 1 скилидка

доматено пюре - 1 с.л.

червен пипер - 2 ч.л.

черен пипер

сол

джоджен

чубрица

брашно - 1 с.л.

къри

олио - 3 - 4 с.л.

 

Начин на приготвяне:

  1. Месото се измива, подсушава и реже на късчета.
  2. Лукът се почиства и настъргва или реже на много ситно.
  3. Морковът се бели и реже на парченца.
  4. В тенджера се сипва олио и свинските хапки се запържват.
  5. Към тях се добавя лукът, морковът и скилидката чесън.
  6. Всичко се разбърква добре и се овкусява къри, черен и червен пипер.
  7. Тенджерата се сваля от огъня, добавя се брашното и се разбърква.
  8. Сипва се литър топла вода.
  9. Ароматната яхния се връща отново на котлона и се оставя да се вари без капак.
  10. Щом месото е добре сварено, се добавят зеленият фасул, чубрицата и джодженът.
  11. Вари се още няколко минути.
  12. Ако е необходимо, към яхнията със свинско може да се добави още топла вода.
  13. Малко преди да е готова, се сипва доматеното пюре и още малко сол.

Гласували общо: 1 потребители