Тутманик със семена по специална рецепта

Необходими продукти:

кисело мляко - 1 ч.ч.

сода бикарбонат - 1 ч.л.

яйца - 3 бр

олио - 1/2 ч.ч.

захар - 1/2 ч.л.

сол - 1/2 ч.л.

сирене - 200 г

брашно - 1 и 1/2 ч.ч.

чаревично брашно - 1/2 ч.ч.

семена - 5 с.л. микс

краве масло - 25 г

 

Начин на приготвяне:

За този солен кекс в купа се разбърква киселото мляко със содата.

Разбърква се и се оставя на страна за няколко минути да шупне.

Добавят се яйцата и се разбиват с миксер, прибавя се олиото, захарта, солта и накрая двата вида брашно.

Сиренето се натрошава и се прибавя накрая в лепкавата смес.

В подходяща тавичка се поставя хартия за печене и върху нея се изсипва сместа, разпределя се равномерно и се заглажда.

Поръсва се обилно със семена.

Печете лесния тутманик на 180 °C в предварително загрята фурна за около 25-30 минути до суха клечка.

Необходими продукти:

кисело мляко - 1 ч.ч.

сода бикарбонат - 1 ч.л.

яйца - 3 бр

олио - 1/2 ч.ч.

захар - 1/2 ч.л.

сол - 1/2 ч.л.

сирене - 200 г

брашно - 1 и 1/2 ч.ч.

чаревично брашно - 1/2 ч.ч.

семена - 5 с.л. микс

краве масло - 25 г

 

Начин на приготвяне:

За този солен кекс в купа се разбърква киселото мляко със содата.

Разбърква се и се оставя на страна за няколко минути да шупне.

Добавят се яйцата и се разбиват с миксер, прибавя се олиото, захарта, солта и накрая двата вида брашно.

Сиренето се натрошава и се прибавя накрая в лепкавата смес.

В подходяща тавичка се поставя хартия за печене и върху нея се изсипва сместа, разпределя се равномерно и се заглажда.

Поръсва се обилно със семена.

Печете лесния тутманик на 180 °C в предварително загрята фурна за около 25-30 минути до суха клечка.

Гласували общо: 1 потребители