Необходими продукти:
брашно - 1 кг
яйца - 2 бр.
маргарин - 200 г
масло - 100 г
ванилова захар - 100 г
кисело мляко - 300 г
прясна мая - 1 кубче /42 г/
сол - щипка
ЗА ПЛЪНКА
тиква - 1 бр.
захар - 4 с.л.
ванилена захар - 100 г
канела - 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
1. Почистете тиквата, настържете я, добавете ванилия, канела и разбъркайте добре.
2. Пресейтне брашното и прибавете към него маята, разтворена в киселото мляко, 1 яйце, маргарина и солта и замесете твърдо тесто.
3. Сложете го в торбичка и оставете в хладилника за една нощ.
4. Разделете на две тестото.
5. Разточете и сложете в тава, поръсена с брашно.
6. Сложете тиквената смес и добавете разточената втора част от тестото.
7. Намажете отгоре с 1 яйце.
8. Печете в загрята до 180 градуса фурна за около час.
9. Нарежете пая след изстиване.
Приятен апетит!