Уникален кекс с тиква - Тайната съставка е ...

Необходими продукти:

брашно - 1 кг

яйца - 2 бр.

маргарин - 200 г

масло - 100 г

ванилова захар - 100 г

кисело мляко - 300 г

прясна мая - 1 кубче /42 г/

сол - щипка

ЗА ПЛЪНКА

тиква - 1 бр.

захар - 4 с.л.

ванилена захар - 100 г

канела - 1 ч.л.

 

Начин на приготвяне:

1. Почистете тиквата, настържете я, добавете ванилия, канела и разбъркайте добре.

2. Пресейтне брашното и прибавете към него маята, разтворена в киселото мляко, 1 яйце, маргарина и солта и замесете твърдо тесто.

3. Сложете го в торбичка и оставете в хладилника за една нощ.

4. Разделете на две тестото.

5. Разточете и сложете в тава, поръсена с брашно.

6. Сложете тиквената смес и добавете разточената втора част от тестото.

7. Намажете отгоре с 1 яйце.

8. Печете в загрята до 180 градуса фурна за около час.

9. Нарежете пая след изстиване.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

брашно - 1 кг

яйца - 2 бр.

маргарин - 200 г

масло - 100 г

ванилова захар - 100 г

кисело мляко - 300 г

прясна мая - 1 кубче /42 г/

сол - щипка

ЗА ПЛЪНКА

тиква - 1 бр.

захар - 4 с.л.

ванилена захар - 100 г

канела - 1 ч.л.

 

Начин на приготвяне:

1. Почистете тиквата, настържете я, добавете ванилия, канела и разбъркайте добре.

2. Пресейтне брашното и прибавете към него маята, разтворена в киселото мляко, 1 яйце, маргарина и солта и замесете твърдо тесто.

3. Сложете го в торбичка и оставете в хладилника за една нощ.

4. Разделете на две тестото.

5. Разточете и сложете в тава, поръсена с брашно.

6. Сложете тиквената смес и добавете разточената втора част от тестото.

7. Намажете отгоре с 1 яйце.

8. Печете в загрята до 180 градуса фурна за около час.

9. Нарежете пая след изстиване.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители