Необходими продукти:
камамбер - 250 г питка
масло - 2 ч.л.
сладко вишни - 2 с.л.
плодове - френско грозде и сини сливи
ядки - по желание
Начин на приготвяне:
1. Извадете мекото френско сирене Камамбер от хладилника 30 минути преди да започнете да го приготвяте.
2. Загрейте малък тиган с незалепващо покритие.
3. Разтопете маслото в нагорещения тиган и сложете Камамбера.
4. Когато коричката му стане тъмно златисто го обърнете, слагайки и другата лъжичка масло.
5. Печете отново до златиста коричка, след което извадете в чиния.
6. Намажете отгоре със сладкото от вишни, чийто сладко-кисел вкус се комбинира разкошно с ароматното сирене.
7. Гарнирайте с френско грозде и сини сливи.
8. По желание може да поръсите с хрупкави орехи.
Приятен апетит!