Уникален сладкиш с кайсии и извара

Необходими продукти:

сладкарка извара - 1 ч.ч.

захар - 1 ч.ч.

яйца - 2 бр.

меко масло - 60 г

бакпулвер - 1 бр.

ванилова захар - 1 пакетче

брашно - 1.5 ч.ч.

 

Начин на приготвяне:

1. В купа сложете продуктите, изварата, захарта, яйцата, мекото масло и ванилията.

2. С пасатора разбийте сместа до пухкав крем.

3. След това добавете брашното с бакпулвера и бъркайте с лъжица.

4. Полученото тесто е гъсто.

5. Намажете тавичка с диаметър 26 см с меко масло и изсипете сместа.

6. Заравнете с лъжица.

7. Отгоре подредете парченца кайсии, няколко половинки и повечко тънки резенчета.

8. Поръсете с малко кафява захар.

9. Печете летния сладкиш на 180 °C до суха клечка около 25 мин. Зависи от фурната. 

10. Охладете и поръсете съвсем леко с пудра захар. Може и без нея.

 

Да ви е сладко!

Необходими продукти:

сладкарка извара - 1 ч.ч.

захар - 1 ч.ч.

яйца - 2 бр.

меко масло - 60 г

бакпулвер - 1 бр.

ванилова захар - 1 пакетче

брашно - 1.5 ч.ч.

 

Начин на приготвяне:

1. В купа сложете продуктите, изварата, захарта, яйцата, мекото масло и ванилията.

2. С пасатора разбийте сместа до пухкав крем.

3. След това добавете брашното с бакпулвера и бъркайте с лъжица.

4. Полученото тесто е гъсто.

5. Намажете тавичка с диаметър 26 см с меко масло и изсипете сместа.

6. Заравнете с лъжица.

7. Отгоре подредете парченца кайсии, няколко половинки и повечко тънки резенчета.

8. Поръсете с малко кафява захар.

9. Печете летния сладкиш на 180 °C до суха клечка около 25 мин. Зависи от фурната. 

10. Охладете и поръсете съвсем леко с пудра захар. Може и без нея.

 

Да ви е сладко!

Гласували общо: 1 потребители