Необходими продукти:
сладкарка извара - 1 ч.ч.
захар - 1 ч.ч.
яйца - 2 бр.
меко масло - 60 г
бакпулвер - 1 бр.
ванилова захар - 1 пакетче
брашно - 1.5 ч.ч.
Начин на приготвяне:
1. В купа сложете продуктите, изварата, захарта, яйцата, мекото масло и ванилията.
2. С пасатора разбийте сместа до пухкав крем.
3. След това добавете брашното с бакпулвера и бъркайте с лъжица.
4. Полученото тесто е гъсто.
5. Намажете тавичка с диаметър 26 см с меко масло и изсипете сместа.
6. Заравнете с лъжица.
7. Отгоре подредете парченца кайсии, няколко половинки и повечко тънки резенчета.
8. Поръсете с малко кафява захар.
9. Печете летния сладкиш на 180 °C до суха клечка около 25 мин. Зависи от фурната.
10. Охладете и поръсете съвсем леко с пудра захар. Може и без нея.
Да ви е сладко!