Необходими продукти:
масло - 60 г разтопено
крема сирене - 40 г
яйце - 1 бр. / L размер/
ванилия - 1/2 ч.л.
канела - 1 ч.л
джинджифил на прах - 1 ч.л.
индийско орехче - 1/2 ч.л.
подсладител - 50 г / стевия и еритритол /
бадемово брашно - 100 г
орехи - 100 г ситно смлени
кокосово брашно - 25 г
бакпулвер - 1/2 ч.л. / 2 г /
Начин на приготвяне:
1. Всички продукти без ядките и брашната се смесват в купа и разбиват с бъркалка.
2. След това се добавят и те заедно с бакпулвера.
3. Разбърква се с шпатула, а накрая се замесва с ръце.
4. Получава се много меко тесто.
5. Оставете тестото за десетина минути на стайна температура.
6. Ако искате да го разточите и изрежете с формички, тогава го приберете поне за 2 часа в хладилника.
7. От тестото се късат парчета по 20 г и се оформят малки бисквитки.
8. Кето бисквитките се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.
9. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 °C за около 15-20 минути. Но всяка фурна пече различно, наглеждайте ги.
10. Оставете бисквитките да изстинат напълно. Може директно да хапвате и така, пак са много вкусни.
11. Бисквитките слепих с домашно сладко без захар.
12. Накрая поръсих кето коледните сладки с малко стевия.
Приятен апетит!