Уникална супа с ориз и нахут - бърза и безумно вкусна

Необходими продукти:

ориз - 200 г

нахут - 240 г сварен, от консерва

лук - 1 глава, средна или малка, около 80 - 100 г

домати - 1 бр. среден размер

олио - 50 мл

масло - 15 г

вода - 1.4 л.

сол - 1 и 1/2 ч.л. или на вкус

дафинов лист - 1 бр.

черен пипер - за поръсване накрая

захар - 1 щипка

лимони - резени за сервиране+ лимонов сок

босилек - пресни листенца за украса

 

Начин на приготвяне:

1. Накълцайте на ситно или настържете лука и домата с щипка захар.

2. Запържете ги за 5 минути в тенджерка с 50 мл олио.

3. Налейте водата, сложете дафиновия лист и солта и увеличете огъня, за да заври.

4. През това време си измийте ориза в няколко води и когато течността заври го сипете в супата.

5. Варете около 20 минути като намалите огъня до среден.

6. Докато оризът се вари, отцедете нахута от течността в консервата и го измийте добре.

7. Сипете в супата заедно с масълцето и гответе още 1-2 минути.

8. Поднесете на момента горещата оризова супа, поръсена с прясно смлян черен пипер и лимонов сок.

9. Украсете с резени лимон и пресни листа от босилек.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

ориз - 200 г

нахут - 240 г сварен, от консерва

лук - 1 глава, средна или малка, около 80 - 100 г

домати - 1 бр. среден размер

олио - 50 мл

масло - 15 г

вода - 1.4 л.

сол - 1 и 1/2 ч.л. или на вкус

дафинов лист - 1 бр.

черен пипер - за поръсване накрая

захар - 1 щипка

лимони - резени за сервиране+ лимонов сок

босилек - пресни листенца за украса

 

Начин на приготвяне:

1. Накълцайте на ситно или настържете лука и домата с щипка захар.

2. Запържете ги за 5 минути в тенджерка с 50 мл олио.

3. Налейте водата, сложете дафиновия лист и солта и увеличете огъня, за да заври.

4. През това време си измийте ориза в няколко води и когато течността заври го сипете в супата.

5. Варете около 20 минути като намалите огъня до среден.

6. Докато оризът се вари, отцедете нахута от течността в консервата и го измийте добре.

7. Сипете в супата заедно с масълцето и гответе още 1-2 минути.

8. Поднесете на момента горещата оризова супа, поръсена с прясно смлян черен пипер и лимонов сок.

9. Украсете с резени лимон и пресни листа от босилек.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители