Необходими продукти:
пилешки дробчета - 700 г
бекон - 200 г
гъби - 250 г
лук - 2 глави
чушки - зелена и червена
моркови - 1 бр.
чесън - 3 скилидки
червен пипер - 1 ч.л.
мащерка
магданоз
сол - на вкус
пипер меланж
олио - за пържене + краве масло
уни сос - 2 с.л.
Начин на приготвяне:
1. Залейте дробчетата с гореща вода за 30 мин.
2. Отцедете ги и ги подсушете.
3. Загрейте маслото и ги пържете под капак за 5 мин, след това без капак до пълното им изпържване.
4. Извадете пържените дробчета и поставете в глинен съд за запазване на топлината.
5. В същата мазнина запържете тънко нарязания бекон, гъбите, нарязани на шайби, заедно с чесъна, лука на полумесеци, моркова на люспи и чушките, нарязани на ивици.
6. След омекване на зеленчуците добавяме пипера.
7. Върнете дробчетата към ястието и подправяме със солта, черния пипер и уни соса апетитния аламинут.
8. Поръсете с мащерка и магданоз.
Приятен апетит!