Необходими продукти:
пилешко филе - 400 г
тиквички - 2 бр.
пресен лук - 2 стръка
зехтин - 1/2 ч.л. за готвене
сол - 1 щипка
куркума - 1 щипка
къри - 1 щипка
черен пипер - 1 щипка
цедено мляко - 4 с.л.
маскарпоне - 1 с.л.
балсамов оцет - 4 - 6 капки
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешкото филе на малки хапки.
2. Овкусете с подправките и солта.
3. Загрейте зехтина в тефлонов тиган и изсипете вътре овкусените пилешки хапки.
4. Пържете около 10 минути при непрекъснато разбъркване.
5. Нарежете тиквичките на тънки полумесеци и ги изсипете в тигана при пилешкото.
6. Добавете и нарязания на дребно пресен лук.
7. Гответе още 10 минути, като от време на време разбърквайте.
8. Разпределете готовото ястие в две чинии.
9. Отгоре поръсете по 2-3 капки балсамов оцет във всяка чиния.
10. Смесете цеденото мляко с маскарпонето и изсипете по 2 с.л. върху готовото ястие във всяка чиния.
11. По желание поръсете със ситно нарязан пресен лук.
Приятен апетит!