Необходими продукти:
яйца - 3 бр.
тиквички - 3 бр.
краве масло - 1 с.л.
бадемово брашно - 3 с.л.
кашкавал - 150 г
бакпулвер - 1 ч.л.
копър
сол
плънка
крема сирене - 250 г
краве сирене - 100 г
чесън - 3 скилидки
заквасена сметана - 3 с.л.
копър
Начин на приготвяне:
1. Настържете тиквичките на ситно ренде заедно с кората, посолете и оставете за няколко часа, за да се отцедят от излишната вода.
2. В купа разбийте яйцата, прибавете разтопеното краве масло, настъргания кашкавал, бадемовото брашно с бакпулвера, накрая прибавете и тиквичките.
3. Всичко се разбъркайте до еднородна смес и подправете със ситно нарязания копър и сол на вкус.
4. В голяма правоъгълна тава, постлана с хартия за печене, поставете сместа и разпределете равномерно по цялата тава.
5. Печете блата от тиквички в предварително загрята фурна на 180°C за около 25 минути или докато се запече с приятен загар.
6. Пригответе плънката, като в купа смесите натрошеното краве сирене, крема сиренето и заквасената сметана.
7. При възможност пасирайте с пасатор до еднородна смес.
8. Накрая добавете чесънът, нарязан на ситно или пасиран и ситно нарязания копър.
9. След като е изпечен и охладен, намажете блата с плънката равномерно и навийте на солено руло от тиквички.
Приятен апетит!