- Измийте добре месото и го нарежете на хапки.
- Поръсете го със сол и черен пипер на вкус.
- Нарежете също лука и морковите.
- Включете уреда на програма brown и налейте олиото.
- На тази програма може да готовите с отворен капак.
- Щом загрее, прибавете месото и го запържете за няколко минути.
- След това прибавете нарязаните лук и моркови.
- Задушете и тях, докато лукът омекне.
- Добавете доматите и червения пипер.
- Ползвах консервирани, обелени и нарязани домати.
- Щом течността от доматите се изпари, прибавете червеното вино и оставете да къкри още няколко минути.
- След това прибавете около 600 мл гореща вода и няколко дафинови листа.
- Изключете програма brown, затворете капака на уреда и го заключете.
- Изберете програма готвене под налягане и настройте таймера на 25 минути.
- Щом изтекат тези минути, освободете налягането и отворете уреда.
- Размийте брашното в малко количество вода и го добавете към кебапа.
- Включете уреда отново на програма brown и оставете да къкри 5 минути.
- Междувременно си пригответе ориза за гарнитура.
- Аз ползвах смесени ориз и киноа, които се приготвят в плик.
- Сварих ги според описанието на опаковката за 18 минути във вряща подсолена вода.
- Сервирайте този вкусен винен кебап в мултикукър с топка ориз, поръсен с пресен магданоз.
Необходими продукти:
свинско месо - 700 г плешка
олио - 5 с.л.
лук - 2 глави
моркови - 2 бр.
домати - 200 г консервирани
червено вино - 100 мл
сол
черен пипер
червен пипер - 1 с.л.
брашно - 2 с.л. препечено
магданоз - пресен
Начин на приготвяне:
- Измийте добре месото и го нарежете на хапки.
- Поръсете го със сол и черен пипер на вкус.
- Нарежете също лука и морковите.
- Включете уреда на програма brown и налейте олиото.
- На тази програма може да готовите с отворен капак.
- Щом загрее, прибавете месото и го запържете за няколко минути.
- След това прибавете нарязаните лук и моркови.
- Задушете и тях, докато лукът омекне.
- Добавете доматите и червения пипер.
- Ползвах консервирани, обелени и нарязани домати.
- Щом течността от доматите се изпари, прибавете червеното вино и оставете да къкри още няколко минути.
- След това прибавете около 600 мл гореща вода и няколко дафинови листа.
- Изключете програма brown, затворете капака на уреда и го заключете.
- Изберете програма готвене под налягане и настройте таймера на 25 минути.
- Щом изтекат тези минути, освободете налягането и отворете уреда.
- Размийте брашното в малко количество вода и го добавете към кебапа.
- Включете уреда отново на програма brown и оставете да къкри 5 минути.
- Междувременно си пригответе ориза за гарнитура.
- Аз ползвах смесени ориз и киноа, които се приготвят в плик.
- Сварих ги според описанието на опаковката за 18 минути във вряща подсолена вода.
- Сервирайте този вкусен винен кебап в мултикукър с топка ориз, поръсен с пресен магданоз.