Вкусен ябълков пай по рецепта на баба

Необходими продукти:

ябълки - 3 бр.

тиква - 300 г

канела - 1 ч.л.

Маслено тесто

брашно - 300 г

масло - 130 г

захар - 100 г

яйца - 2

сол - щипка

ванилия

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете тиквата на кубчета и сварете със малко захар около 1 или 2 с.л. около 15 минути.

2. Обелваме ябълките и нарязваме на малко резени и също сваряваме с малко захар, около 10-15 минути.

3. Приготвяме маслено тесто с брашното и мекото масло, като смесваме и притриваме с пръсти или миксер брашното и маслото.

4. Омесете с пръсти или използвайте робот. Трябва да получим много фина и зърнеста текстура, която наподобява пясък, откъдето идва и името му.

5. След това добавете яйцата и разбъркайте до получаване на хомогенно тесто (отново с дървената лъжица или с робота).

6. С това тесто оформете топка.

7. Увийте масленото тесто за пай в стреч фолио, за да не стане коричка, и го охладете за поне час или веднага разстелете във формата и после охладете формата за 15-20 мин в хладилника.

8. Извадете тестото да омекне, разточете и оформете в тавичката за пай.

9. Смесете заедно ябълките и тиквата и разпределете върху тестото.

10. Изпечете тиквения сладкиш на 180 °C за 25 минути.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

ябълки - 3 бр.

тиква - 300 г

канела - 1 ч.л.

Маслено тесто

брашно - 300 г

масло - 130 г

захар - 100 г

яйца - 2

сол - щипка

ванилия

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете тиквата на кубчета и сварете със малко захар около 1 или 2 с.л. около 15 минути.

2. Обелваме ябълките и нарязваме на малко резени и също сваряваме с малко захар, около 10-15 минути.

3. Приготвяме маслено тесто с брашното и мекото масло, като смесваме и притриваме с пръсти или миксер брашното и маслото.

4. Омесете с пръсти или използвайте робот. Трябва да получим много фина и зърнеста текстура, която наподобява пясък, откъдето идва и името му.

5. След това добавете яйцата и разбъркайте до получаване на хомогенно тесто (отново с дървената лъжица или с робота).

6. С това тесто оформете топка.

7. Увийте масленото тесто за пай в стреч фолио, за да не стане коричка, и го охладете за поне час или веднага разстелете във формата и после охладете формата за 15-20 мин в хладилника.

8. Извадете тестото да омекне, разточете и оформете в тавичката за пай.

9. Смесете заедно ябълките и тиквата и разпределете върху тестото.

10. Изпечете тиквения сладкиш на 180 °C за 25 минути.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители