Необходими продукти:
царевичен грис - 1 ч.ч.
вода - 3 1/2 ч.ч.
сол - 1 ч.л.
олио - 3 с.л.
гъби - 200 г
праз - 1 стрък
масло - 1 с.л.
кашкавал - 150 г
пармезан - 30 г
сол
черен пипер
масло - за намазване на гювечетата
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете гъбите и праза.
Загрейте малко олио и запържете първо гъбите за няколко минути.
След това добавете праза, както и сол и черен пипер на вкус.
Гответе още 2-3 минути, след което махнете от котлона.
Пригответе качамака.
Загрейте водата до степен на завиране с лъжичка сол и олио.
Щом заври, прибавете царевичня грис и бъркайте, докато се сгъсти.
Ще отнеме не повече от минута-две.
Към готовия качамак прибавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи.
Нарежете кашкавала на не много едри парчета и прибавете половината от него в качамака.
Намажете 2 гювечета с малко масло и разпределете в тях качамака.
С лъжица оформете малка вдлъбнатина и я напълнете със запържените гъби.
Отгоре разпределете останалия кашкавал и малко пармезан.
Сложете гювечетата във фурната да се запекат за 15 минути на функция грил.