Необходими продукти:
питки - 3 сусамени хлебчета чесън - 2 - 3 скилидки, по желениеНачин на приготвяне:
1. Настържете почистеното червено цвекло, разбъркайте го със сол, черен пипер, малко оцет и зехтин и оставете да се маринова в хладилник. 2. Разполовете питките, намажете ги с по малко зехтин и ги запечете върху загрята плоча или тава на котлона. 3. Веднага ги натъркайте със скилидки чесън, ако обичате аромата му. 4. Върху 3 половини от питките започнете да редите листо маруля, кръгчета домат, може да сложите и малко нарязан тънко червен лук, но аз предпочитам без. 5. Отгоре разпределете червеното цвекло, тънки слайсове пуешко и по малко синьо сирене за завършек на ароматите.Има ли бургери, които са едновременно вкусно, но и здравословни? Отговорът е да!
Ето как да си проготвите един такъв!
Необходими продукти:
питки - 3 сусамени хлебчета
чесън - 2 - 3 скилидки, по желение
зехтин - 6 с.л.
оцет - 1 - 2 с.л.
червено цвекло - 1 малка глава
сол
черен пипер
маруля - 3 листа
домати - 1 брой, по - голям
пуешко месо - 6 тънки резена пушено пуешко
синьо сирене - 100 г
Начин на приготвяне:
1. Настържете почистеното червено цвекло, разбъркайте го със сол, черен пипер, малко оцет и зехтин и оставете да се маринова в хладилник.
2. Разполовете питките, намажете ги с по малко зехтин и ги запечете върху загрята плоча или тава на котлона.
3. Веднага ги натъркайте със скилидки чесън, ако обичате аромата му.
4. Върху 3 половини от питките започнете да редите листо маруля, кръгчета домат, може да сложите и малко нарязан тънко червен лук, но аз предпочитам без.
5. Отгоре разпределете червеното цвекло, тънки слайсове пуешко и по малко синьо сирене за завършек на ароматите.