Вкусна яхнийка с моркови и бакла

Необходими продукти:

бакла - около 1 кг прясна, зелени шушулки

маркови - 2 бр.

чесън - 1 глава

лук - 1 глава, средна

зелени чушки - 2 бр.

домати - 300 - 350 г от консерва

брашно - 2 с.л.

олио - около 60 мл

магданоз - 2 стръка

сол - на вкус

червен пипер - 1 с.л.

оцет - на вкус

кисело мляко - за поднасяне

 

Начин на приготвяне:

Почистете зелените шушулки прясна бакла и отрежете крайчетата.

Нарежете на парчета и накиснете за половин час във вода със сол.

Може и да претриете със сол и да изплакнете.

Бланширайте баклата за 8 минути, отцедете и изхвърлете водата.

Загрейте олиото в тенджера и запържете лука накълцан на ситно.

Добавете нарязаната на по-едро чушка и моркова на кръгчета.

След около 5 минути добавете чесъна на филийки, като заделите две скилидки за сервиране накрая.

Когато чесънчето пусне аромата си, сложете доматите, сол на вкус и червения пипер. Запържете и добавете баклата.

Бъркайте в продължение на няколко минути и налейте вода да покрива хубаво продуктите.

Варете на умерен огън до пълното сготвяне на зеления боб.

Накрая разбийте брашното във вода с малко сол. Сипете в тенджерата и варете яхнията с бакла още 10 минути.

Сервирайте зеленчуковата яхния поръсена със свеж накълцан магданоз, кисело мляко и счукан чесън смесен със оцет.

Необходими продукти:

бакла - около 1 кг прясна, зелени шушулки

маркови - 2 бр.

чесън - 1 глава

лук - 1 глава, средна

зелени чушки - 2 бр.

домати - 300 - 350 г от консерва

брашно - 2 с.л.

олио - около 60 мл

магданоз - 2 стръка

сол - на вкус

червен пипер - 1 с.л.

оцет - на вкус

кисело мляко - за поднасяне

 

Начин на приготвяне:

Почистете зелените шушулки прясна бакла и отрежете крайчетата.

Нарежете на парчета и накиснете за половин час във вода със сол.

Може и да претриете със сол и да изплакнете.

Бланширайте баклата за 8 минути, отцедете и изхвърлете водата.

Загрейте олиото в тенджера и запържете лука накълцан на ситно.

Добавете нарязаната на по-едро чушка и моркова на кръгчета.

След около 5 минути добавете чесъна на филийки, като заделите две скилидки за сервиране накрая.

Когато чесънчето пусне аромата си, сложете доматите, сол на вкус и червения пипер. Запържете и добавете баклата.

Бъркайте в продължение на няколко минути и налейте вода да покрива хубаво продуктите.

Варете на умерен огън до пълното сготвяне на зеления боб.

Накрая разбийте брашното във вода с малко сол. Сипете в тенджерата и варете яхнията с бакла още 10 минути.

Сервирайте зеленчуковата яхния поръсена със свеж накълцан магданоз, кисело мляко и счукан чесън смесен със оцет.

Гласували общо: 1 потребители