Необходими продукти:
прясно зеле - 1 средно
домати - 1 ч.ч. консерва
червен пипер - 1 с.л.
олио - 4 с.л.
зехтин - 3 с.л.
сол - на вкус
чорбаджийски чушки - 1
магданоз
моркови - 1 бр.
наденица - 1 бр. на грил тиган прясна
лимонена киселина - 1 щипка
Начин на приготвяне:
1. Нарежете зелето на ивици и премесете с малко сол.
2. Загрейте олио и зехтин, добавете прясното зеле, морков на парченца и задушете за кратко.
3. Прибавете домати, червен пипер и разбъркайте.
4. Изсипете гореща вода малко над продуктите и овкусете със сол и магданоз.
5. Гответе на умерен огън, докато омекне задушеното зеле.
6. Накрая може да прибавите и щипка лимонена киселина за леко кисел вкус.
7. Нарежете наденицата на парчета, но не докрай, и печете в грил тиган от всички страни.
8. Сервирайте прясното зеле с парче печена наденица и чорбаджийска чушка.
Приятен апетит!