Вкусна наденица със зеле за вечеря

Необходими продукти:

прясно зеле - 1 средно

домати - 1 ч.ч. консерва

червен пипер - 1 с.л.

олио - 4 с.л.

зехтин - 3 с.л.

сол - на вкус

чорбаджийски чушки - 1

магданоз

моркови - 1 бр.

наденица - 1 бр. на грил тиган прясна

лимонена киселина - 1 щипка

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете зелето на ивици и премесете с малко сол.

2. Загрейте олио и зехтин, добавете прясното зеле, морков на парченца и задушете за кратко.

3. Прибавете домати, червен пипер и разбъркайте.

4. Изсипете гореща вода малко над продуктите и овкусете със сол и магданоз.

5. Гответе на умерен огън, докато омекне задушеното зеле.

6. Накрая може да прибавите и щипка лимонена киселина за леко кисел вкус.

7. Нарежете наденицата на парчета, но не докрай, и печете в грил тиган от всички страни.

8. Сервирайте прясното зеле с парче печена наденица и чорбаджийска чушка.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

прясно зеле - 1 средно

домати - 1 ч.ч. консерва

червен пипер - 1 с.л.

олио - 4 с.л.

зехтин - 3 с.л.

сол - на вкус

чорбаджийски чушки - 1

магданоз

моркови - 1 бр.

наденица - 1 бр. на грил тиган прясна

лимонена киселина - 1 щипка

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете зелето на ивици и премесете с малко сол.

2. Загрейте олио и зехтин, добавете прясното зеле, морков на парченца и задушете за кратко.

3. Прибавете домати, червен пипер и разбъркайте.

4. Изсипете гореща вода малко над продуктите и овкусете със сол и магданоз.

5. Гответе на умерен огън, докато омекне задушеното зеле.

6. Накрая може да прибавите и щипка лимонена киселина за леко кисел вкус.

7. Нарежете наденицата на парчета, но не докрай, и печете в грил тиган от всички страни.

8. Сервирайте прясното зеле с парче печена наденица и чорбаджийска чушка.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители