Необходими продукти:
картофи - 4 - 5 бр
олио
пилешко месо - бяло или 2 бутчета
лук - 2 глави
доматен сок - 100 мл
червен пипер - 1 с.л.
сол - на вкус
дафинов лист - 2 бр.
магданоз
Начин на приготвяне:
1. В тенджера загрейте олио и запържете нарязаното пилешко месо.
2. Сложете обелените и нарязани картофи и ситно нарязан лук.
3. Разбъркайте за 3-4 минути и поръсете с червен пипер.
4. После налейте топла вода да покрие продуктите и оставете да се готви на умерен огън.
5. Когато месото и зеленчуците са готови, извадете месото и го обезкостете, ако е от бутчета и накъсайте на мръвки.
6. Сложете отново в тенжерата и добавете доматения сок с дафиновия лист и сол на вкус.
7. Оставете яхнията да поври още малко 2-3 минути, ако е по-рядко може да се сгъсти с 1 с. л. брашно.
8. Готовата яхния поднасете топла с нарязан магданоз.
Приятен апетит!