Необходими продукти:
домашно пиле - 1/2
лук - 1 бр.
моркови - 1 бр.
картофи - 2 - 3 бр.
фиде - една шепа
сол - 1 с.л.
черен пипер
магданоз - 7 стръка пресен
кисело мляко - 150 г
яйце - 1 жълтък
брашно - 1 лъжица
краве масло - 40 г
Начин на приготвяне:
1. Измийте пилето добре, за да няма изпуснати пера, и варете в херметическа тенджера, като налейте 2 литра вода с 1 лъжица сол и варете 45 мин.
2. Като се свари, оставете да се охлади, обезкостете, нарежете на ситно и преместете в друга тенджера.
3. След това нарежете лука, картофите и моркова, леко ги задушете в маслото и ги добавете в пилешкия бульон и нарязанато пиле.
4. Варете 10 минути и добавете фидето, черния пипер и магданоза.
5. След 6 минути пилешката супа е готова и може да я застроите с киселото мляко, яйцето и брашното.
Приятен апетит!