Необходими продукти:
кисели краставички - 10 бр. големички, хрупкави
яйца - 5 бр.
чесън - 2 скилидки
майонеза - 6 с.л. с връх
заквасена сметана - 4 с.л.
черен пипер - 1 ч.л. прясно смлян
магданоз - 1 с.л. сушен
копър - по желание
сол - 1 щипка или на вкус
Начин на приготвяне:
Извадете краставичките от течността в консервата и ги оставете върху кухненска хартия, за да се отцедят.
Сварете яйцата, облейте ги със ледена вода и когато изстинат, ги обелете.
Нарежете краставичките и яйцата на еднакви по големина по-едри кубчета и ги сложете в купа.
Добавете прясно смлян черен пипер, майонезата, заквасената сметана, ситно скълцаните скилидки чесън, магданоза, копъра по желание и малка щипка сол.
Внимавайте със солта в тази яйчна салата, защото краставичките са си солени.
Разбъркайте и сервирайте салата с кисели краставички и яйца.