Необходими продукти:
кори за баница - 1/2 пакет
праз - 1 голям стрък
кашкавал - 200 г
сирене - 200 г
яйца - 2 бр
черен пипер - 1 ч.л.
чубрица - 1 ч.л.
олио - за намазване на корите
Начин на приготвяне:
1.Празът се реже на ситно и се задушава в малко олио.
2.Сиренето и кашкавалът се настъргват.
3.Към тях се добавят яйцата и подправките и се разбърква.
4.Сместа се разделя на две и в другата половина се слага задушеният праз.
5.Корите се разделят на две, а след това на четири.
6.Взимат се две по две кори, мажат се с олио и се слага от плънката, като двете плънки се редуват.
7.Така се процедира, докато свършат плънките за баницата с праз.
8.Баничките се подреждат в намазанена тава, поръсват се с олио и се пекат в загрята на 180 °C фурна до приятен златист загар.
Приятен апетит!