Необходими продукти:
яйца - 2 бр
захар - 100 г
масло - 100 г разтопено или 80 г олио
брашно - 350 г пълнозърнесто или универсално
бакпулвер - 16 г
ябълки - 2 бр.
канела
лимонова кора - настъргана по желание
пудра захар - за поръсване
Начин на приготвяне:
Първо счупваме яйцата в купа и започваме да бъркаме с бъркалка.
След това добавете захарта, като продължавате да бъркате.
Сега добавете омекналото масло, като бъркате непрекъснато с бъркалка, докато се смеси добре с останалите съставки.
Приготвяме брашното и започваме да го добавяме малко по малко, като винаги продължаваме да бъркаме.
Комбинираме и пакетчето бакпулвер за десерти.
Когато тестото стане по-гъсто, продължете да работите с лъжица и добавете останалото брашно, докато сместа стане на лепнещо тесто.
Сега към сместа добавете обелените и нарязани на ситно ябълки.
Разбъркваме добре.
Вземаме с лъжица тесто и го слагаме директно върху тава, застлана с хартия за печене, без да се притесняваме дали ще получи правилна форма.
Продължаваме, докато свърши тестото за ябълковите сладкиши.
Слагаме меките ябълкови бисквити да се пекат в статична фурна, предварително загрята на 180 °C, за около 20 минути или в конвекторна фурна, предварително загрята на 170 °C, за около 20 минути.
След като бисквитите са изпечени, за украсата им смесваме канелата на прах с пудрата захар и поръсваме върху бисквитите!