Вкусни милинки по родопски у дома - с тази съставка стават чудни

Необходими продукти:

брашно - 500 - 600 грама

прясно мляко - 500 мл

захар - 1 ч.л.

сол - 1 ч.л.

яйца - 1 брой

мая - 1/2 кубче (21 г)

ЗА ЗАЛИВКАТА

яйца - 2 броя

прясно мляко - 250 мл

сирене - 250 г

 

Необходими продукти:

1.В купа сложете захарта, солта, яйцето, маята, затопленото мляко.

2.Добавете брашно да стане гъста каша.

3.Оставете на топло, като бъркате няколко пъти да шупне.

4.Добавете брашно и с дървена бъркалка, не с ръце, разбърквайте да стане меко тесто.

5.Оставете на топло докато втасва.

6.След това с намаслени ръце вземете от тестото и направете малки топки, които нареждате в намазана с мазнина тава.

7.Оставете да втасва и след това залейте със сместа от яйцето, млякото и сиренето.

8.Печете в фурна на 160 градуса до готовност.

9.След като го извадите от фурната, поставете на решетка и намажете милинките с разтопено масло.

10.Завийте с кърпа, за да са мекички.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

брашно - 500 - 600 грама

прясно мляко - 500 мл

захар - 1 ч.л.

сол - 1 ч.л.

яйца - 1 брой

мая - 1/2 кубче (21 г)

ЗА ЗАЛИВКАТА

яйца - 2 броя

прясно мляко - 250 мл

сирене - 250 г

 

Необходими продукти:

1.В купа сложете захарта, солта, яйцето, маята, затопленото мляко.

2.Добавете брашно да стане гъста каша.

3.Оставете на топло, като бъркате няколко пъти да шупне.

4.Добавете брашно и с дървена бъркалка, не с ръце, разбърквайте да стане меко тесто.

5.Оставете на топло докато втасва.

6.След това с намаслени ръце вземете от тестото и направете малки топки, които нареждате в намазана с мазнина тава.

7.Оставете да втасва и след това залейте със сместа от яйцето, млякото и сиренето.

8.Печете в фурна на 160 градуса до готовност.

9.След като го извадите от фурната, поставете на решетка и намажете милинките с разтопено масло.

10.Завийте с кърпа, за да са мекички.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители