Необходими продукти:
пилешки бутчета - 6 бр. парти, около 800 г
олио - 50 мл
лук - 2 глави големи
моркови - 2 бр.
гъби - 400 г печурки
сини сливи - 200 г сушени
лютиви чушки - 2 - 3 бр. по желание
сол
черен пипер
брашно - 1 с.л.
пушен червен пипер - 1 ч.л.
червен пипер - 1 ч.л.
дафинов лист - 2 бр.
магданоз - 1/2 връзка
Начин на приготвяне:
1. Измийте и отцедете добре пилешките парти бутчета.
2. Нарежете на едро 2 големи глави кромид лук, морковите и гъбите.
3. Овкусете месото със сол и черен пипер.
4. Загрейте олиото и запържете пилешкото месо, от всички страни, колкото да се запечата.
5. Извадете бутчетата в тава, в която ще печете и в същата мазнина задушете първо лука и морковите за няколко минути.
6. След това добавете гъбите и запържете и тях.
7. Щом течността се изпари и ястието остане на мазнина, добавете брашното, двата вида пипер и около 400 мл бульон или вода.
8. Добавете също 2 дафинови листа и нарязан на ситно пресен магданоз.
9. Оставете на котлона, докато заври, след което залейте бутчетата със задушените зеленчуци.
10. Наредете сушените сини сливи между месото, и сложете лютивите чушки.
11. Сложете ястието с пилешко да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 1 час.
12. Преди сервиране поръсете с още малко пресен магданоз и се насладете на това вкусно пилешко с гъби.
Приятен апетит!