Задушено телешко филе със зеленчуци

Необходими продукти:

телешко филе - 600 г

сланина - 20 г

масло - 40 г

морков - 1 бр.

целина - 1 резен

корен от магданоз - 1 бр.

лук - 1 глава

телешки кости - 300 г

доматено пюре - 1 с.л.

бяло вино - 100 мл.

мадейра - 100 г

брашно - 1 с.л.

лимон - 1 бр.

дафинов лист - 1 бр.

черен пипер - ½ ч.л.

черен пипер - 5 бр. зърна

карамфилчета - 2 бр.

 

Начин на приготвяне:

От телешките кости, сухите подправки, корените на магданоза, моркова, целината и лука сваряваме силен бульон.

Прибавяме доматеното пюре, прецеждаме и поддържаме топъл.

Начукваме филето и го шпиковаме с парченца сланина.

Овалваме в брашно и запечатваме в тиган от всички страни.

Доливаме горещ бульон и бяло вино и задушаваме под капак до омекване, като доливаме по малко от бульона.

Прибавяме Мадейрата и лимоновия сок.

Сервираме върху картофено пюре.

Необходими продукти:

телешко филе - 600 г

сланина - 20 г

масло - 40 г

морков - 1 бр.

целина - 1 резен

корен от магданоз - 1 бр.

лук - 1 глава

телешки кости - 300 г

доматено пюре - 1 с.л.

бяло вино - 100 мл.

мадейра - 100 г

брашно - 1 с.л.

лимон - 1 бр.

дафинов лист - 1 бр.

черен пипер - ½ ч.л.

черен пипер - 5 бр. зърна

карамфилчета - 2 бр.

 

Начин на приготвяне:

От телешките кости, сухите подправки, корените на магданоза, моркова, целината и лука сваряваме силен бульон.

Прибавяме доматеното пюре, прецеждаме и поддържаме топъл.

Начукваме филето и го шпиковаме с парченца сланина.

Овалваме в брашно и запечатваме в тиган от всички страни.

Доливаме горещ бульон и бяло вино и задушаваме под капак до омекване, като доливаме по малко от бульона.

Прибавяме Мадейрата и лимоновия сок.

Сервираме върху картофено пюре.

Гласували общо: 1 потребители