Необходими продукти:
телешко филе - 600 г
сланина - 20 г
масло - 40 г
морков - 1 бр.
целина - 1 резен
корен от магданоз - 1 бр.
лук - 1 глава
телешки кости - 300 г
доматено пюре - 1 с.л.
бяло вино - 100 мл.
мадейра - 100 г
брашно - 1 с.л.
лимон - 1 бр.
дафинов лист - 1 бр.
черен пипер - ½ ч.л.
черен пипер - 5 бр. зърна
карамфилчета - 2 бр.
Начин на приготвяне:
От телешките кости, сухите подправки, корените на магданоза, моркова, целината и лука сваряваме силен бульон.
Прибавяме доматеното пюре, прецеждаме и поддържаме топъл.
Начукваме филето и го шпиковаме с парченца сланина.
Овалваме в брашно и запечатваме в тиган от всички страни.
Доливаме горещ бульон и бяло вино и задушаваме под капак до омекване, като доливаме по малко от бульона.
Прибавяме Мадейрата и лимоновия сок.
Сервираме върху картофено пюре.