Необходими продукти:
зелеви листа - 12 бр. (почистени от твърдите части на кочана)
кайма - 300 г (поправена с черен пипер, червен пипер, чубрица, кимион, сол)
ориз - 1/2 ч.ч.
олио - 100 мл
Начин на приготвяне:
Каймата, подправките и измитият през няколко води ориз се омесват до еднородна смес.
Оформят се топчета, които се увиват в зеления лист, подреждат се в тенджерата и се заливат със 50/50 зелев сок и вода, сипва се олио, подправят се с лют червен пипер, черен пипер и кимион и се оставят да се сготвят сармите.
Когато са готови, се слагат в тавичка в загрята фурната да се запекат за 15-20 минути.
През това време към соса добавям 2 супени лъжици брашно, което съм размила в малко студена вода и се оставя да клокне.
С така приготвения сос се заливат запечете сармички.
Необходими продукти:
зелеви листа - 12 бр. (почистени от твърдите части на кочана)
кайма - 300 г (поправена с черен пипер, червен пипер, чубрица, кимион, сол)
ориз - 1/2 ч.ч.
олио - 100 мл
Начин на приготвяне:
Каймата, подправките и измитият през няколко води ориз се омесват до еднородна смес.
Оформят се топчета, които се увиват в зеления лист, подреждат се в тенджерата и се заливат със 50/50 зелев сок и вода, сипва се олио, подправят се с лют червен пипер, черен пипер и кимион и се оставят да се сготвят сармите.
Когато са готови, се слагат в тавичка в загрята фурната да се запекат за 15-20 минути.
През това време към соса добавям 2 супени лъжици брашно, което съм размила в малко студена вода и се оставя да клокне.
С така приготвения сос се заливат запечете сармички.
Гласували общо: 1 потребители