Освен в кулинарията чубрицата има приложение и в народната медицина. Тази запарка помага при високо кръвно налягане, главоболие, виене на свят, сърцебиене, при жажда от захарна болест, повръщане, нервни припадъци и др.
Освен това има положителен ефект и при стомашно-чревни заболявания (стимулира стомашната и чревна дейност) като болкоуспокояващо и укрепващо средство. Има отхрачващо действие.
Употребява се против повръщане, в някои случаи при бъбречни, чернодробни, жлъчни исърдечни болести.
Необходими продукти:
вода - 250 мл
чубрица - 1 клонка /стрък от един корен/
Начин на приготвяне:
1. Сложете водата в чайника и след като заври, начукайте чубриката.
2. След като поври около 5 мин, го махнете от огъня и го изсипете в чаша, покрийге с чинийка да се задуши и да изстине.
3. Съдържанието го разпределете на 3-4 приема за през целия ден.
Освен в кулинарията чубрицата има приложение и в народната медицина. Тази запарка помага при високо кръвно налягане, главоболие, виене на свят, сърцебиене, при жажда от захарна болест, повръщане, нервни припадъци и др.
Освен това има положителен ефект и при стомашно-чревни заболявания (стимулира стомашната и чревна дейност) като болкоуспокояващо и укрепващо средство. Има отхрачващо действие.
Употребява се против повръщане, в някои случаи при бъбречни, чернодробни, жлъчни исърдечни болести.
Необходими продукти:
вода - 250 мл
чубрица - 1 клонка /стрък от един корен/
Начин на приготвяне:
1. Сложете водата в чайника и след като заври, начукайте чубриката.
2. След като поври около 5 мин, го махнете от огъня и го изсипете в чаша, покрийге с чинийка да се задуши и да изстине.
3. Съдържанието го разпределете на 3-4 приема за през целия ден.
Гласували общо: 1 потребители