Знаете ли, че чаят от тази народна подправка може да пребори високото кръвно?

Освен в кулинарията чубрицата има приложение и в народната медицина. Тази запарка помага при високо кръвно налягане, главоболие, виене на свят, сърцебиене, при жажда от захарна болест, повръщане, нервни припадъци и др.

Освен това има положителен ефект и при стомашно-чревни заболявания (стимулира стомашната и чревна дейност) като болкоуспокояващо и укрепващо средство. Има отхрачващо действие.

Употребява се против повръщане, в някои случаи при бъбречни, чернодробни, жлъчни исърдечни болести.

Необходими продукти:

вода - 250 мл

чубрица - 1 клонка /стрък от един корен/

 

Начин на приготвяне:

1. Сложете водата в чайника и след като заври, начукайте чубриката.

2. След като поври около 5 мин, го махнете от огъня и го изсипете в чаша, покрийге с чинийка да се задуши и да изстине.

3. Съдържанието го разпределете на 3-4 приема за през целия ден.

 

Освен в кулинарията чубрицата има приложение и в народната медицина. Тази запарка помага при високо кръвно налягане, главоболие, виене на свят, сърцебиене, при жажда от захарна болест, повръщане, нервни припадъци и др.

Освен това има положителен ефект и при стомашно-чревни заболявания (стимулира стомашната и чревна дейност) като болкоуспокояващо и укрепващо средство. Има отхрачващо действие.

Употребява се против повръщане, в някои случаи при бъбречни, чернодробни, жлъчни исърдечни болести.

Необходими продукти:

вода - 250 мл

чубрица - 1 клонка /стрък от един корен/

 

Начин на приготвяне:

1. Сложете водата в чайника и след като заври, начукайте чубриката.

2. След като поври около 5 мин, го махнете от огъня и го изсипете в чаша, покрийге с чинийка да се задуши и да изстине.

3. Съдържанието го разпределете на 3-4 приема за през целия ден.

 

Гласували общо: 1 потребители