В последните години ставаме свидетели на все по-разширяващата се „Fast food“ култура, най-вече сред активно работещите, които имат малко време за хапване и скачат от задача в задача. В същото време обаче българинът става по-претенциозен, изисква повече и очаква повече. Създателите на бирарията
BeerBox (
бул. Александър Малинов 38 в София) осъзнават това и
създават нещо съвсем различно от съществуващото до момента.
Първо – стените на заведението са направени от майсторски обработени контейнери, които преди са се използвали за пренос на стоки от Китай за Европа. В някои държави впрочем ги използват и като жилища. Идеята е, че тази технология се развива изключително много и позволява страшно много неща. Човек трудно би се замислил, че подобни чисто функционални материали всъщност могат да се превърнат в красиви стени. Но в
BeerBox е точно така.
Причината да се създаде този ресторант е т.нар.
монголско барбекю. По света е известно с различни имена. Идеята му е
всеки да може да си приготви сам храната на собствената си маса. Тоест, той получава табла с прясно месо и го поставя върху грила, за да го направи по свой вкус. На разположение на гостите са и необходимите подправки, а те сами могат да изпитат удоволствието от опичането на месото. Което става лесно, бързо, а храната - по-апетитна от всякога. Гостите могат спокойно да се доверят и на професионалните готвачи в кухнята, които да им приготвят великолепни ястия.
Месото е изцяло българско, доставено от Ямбол, с отлично качество.
„Чисто манталитетно едно такова нещо трябва да бъде подчинено на културата на нашата родна кухня, защото в крайна сметка, в чужбина се приготвят други неща, а аз потърсих нещо, което може да бъде сложено на този грил. И го намирих под една или друга форма“, споделя собственикът Звезделин Минчев.
Последната иновация са
тематичните понеделници. Това означава, че всеки понеделник се прави тематична кухня – сръбска, руска, гръцка, американска.
Това е първият ресторант, който предлага над 100 вида бира в България, както и собствена марка жива бира „Galeon“ - стил, който навлиза в страната едва преди година-две. Създавайки палитра от бири, той дава възможност на клиента сам да избере своята, според собствения си вкус, а не да избира между само няколко предложени. До момента на откриването няма друг ресторант, който да осигурява на клиентите си толкова много видове бира.
„Най-голямо удовлетворение ни носи да видим „
ефекта на празната чиния“, който ни показва, че клиентите са останали очаровани от храната ни“, казва още собственикът.
Цените са умерени спрямо качеството и количеството, което кара клиентите да идват не само от „Младост“, където се намира бирарията, а от цяла София.
Предимствата на този ресторант са много – като започнем от различната и уютна атмосфера, несравнима с друга, нетипичното и изключително интересно приготвяне на ястията, през тематичните понеделници, които водят клиенти от цяла София, разнообразието от храна и над 100 вида бира, до широките безплатни паркинги, и прекрасната зимна градина.
А храната гали небцето ви и ви кара да се върнете в “Beer box” отново и отново. Ресторантът е получил две награди за най-добра бирария в София през 2016 година и през 2018 година, като оценяването става единственои само от клиентите, което не позволява манипулиране на гласовете.
Ако четенето на този текст е предизвикало огладняване, то целта му е да ви помогне тъкмо с него.
В последните години ставаме свидетели на все по-разширяващата се „Fast food“ култура, най-вече сред активно работещите, които имат малко време за хапване и скачат от задача в задача. В същото време обаче българинът става по-претенциозен, изисква повече и очаква повече. Създателите на бирарията BeerBox (бул. Александър Малинов 38 в София) осъзнават това и създават нещо съвсем различно от съществуващото до момента.
Първо – стените на заведението са направени от майсторски обработени контейнери, които преди са се използвали за пренос на стоки от Китай за Европа. В някои държави впрочем ги използват и като жилища. Идеята е, че тази технология се развива изключително много и позволява страшно много неща. Човек трудно би се замислил, че подобни чисто функционални материали всъщност могат да се превърнат в красиви стени. Но в BeerBox е точно така.
Причината да се създаде този ресторант е т.нар. монголско барбекю. По света е известно с различни имена. Идеята му е всеки да може да си приготви сам храната на собствената си маса. Тоест, той получава табла с прясно месо и го поставя върху грила, за да го направи по свой вкус. На разположение на гостите са и необходимите подправки, а те сами могат да изпитат удоволствието от опичането на месото. Което става лесно, бързо, а храната - по-апетитна от всякога. Гостите могат спокойно да се доверят и на професионалните готвачи в кухнята, които да им приготвят великолепни ястия. Месото е изцяло българско, доставено от Ямбол, с отлично качество.
„Чисто манталитетно едно такова нещо трябва да бъде подчинено на културата на нашата родна кухня, защото в крайна сметка, в чужбина се приготвят други неща, а аз потърсих нещо, което може да бъде сложено на този грил. И го намирих под една или друга форма“, споделя собственикът Звезделин Минчев.
Последната иновация са тематичните понеделници. Това означава, че всеки понеделник се прави тематична кухня – сръбска, руска, гръцка, американска.
Това е първият ресторант, който предлага над 100 вида бира в България, както и собствена марка жива бира „Galeon“ - стил, който навлиза в страната едва преди година-две. Създавайки палитра от бири, той дава възможност на клиента сам да избере своята, според собствения си вкус, а не да избира между само няколко предложени. До момента на откриването няма друг ресторант, който да осигурява на клиентите си толкова много видове бира.
„Най-голямо удовлетворение ни носи да видим „ефекта на празната чиния“, който ни показва, че клиентите са останали очаровани от храната ни“, казва още собственикът. Цените са умерени спрямо качеството и количеството, което кара клиентите да идват не само от „Младост“, където се намира бирарията, а от цяла София.
Предимствата на този ресторант са много – като започнем от различната и уютна атмосфера, несравнима с друга, нетипичното и изключително интересно приготвяне на ястията, през тематичните понеделници, които водят клиенти от цяла София, разнообразието от храна и над 100 вида бира, до широките безплатни паркинги, и прекрасната зимна градина. А храната гали небцето ви и ви кара да се върнете в “Beer box” отново и отново. Ресторантът е получил две награди за най-добра бирария в София през 2016 година и през 2018 година, като оценяването става единственои само от клиентите, което не позволява манипулиране на гласовете.
Ако четенето на този текст е предизвикало огладняване, то целта му е да ви помогне тъкмо с него.
Гласували общо: 1 потребители