Къде се срещат модерната италианска кухня и визионерите, които променят света? Новият софийски ресторант The Revolutionary Dining Room & Bar на пл. "Васил Левски" вече посреща ценителите на добрия вкус с обещание за "революция във всяка чиния".
Всички оригинални и нетрадиционни интерпретации на познати ястия от съвременната италианска кухня са дело на шеф Сами Флавио, творил в Мишлен ресторанти по цял свят.
В менюто всяко ястие нарушава правилата, за да предложи иновация и наслада. А подходът директно кореспондира със страстта на големите визионери в историята. "Например Коко Шанел е известна с любовта си към нетрадиционните комбинации от текстури, цветове, платове и дори вкусове - обожавала е черен хайвер с червено вино!" - разказва шеф Флавио и прави паралел със своите необикновени "Калмари карбонара", съчетаващи морски деликатес и паста сос.
В същото време провокацията не е на всяка цена - "Алберт Айнщайн казва, че ако не можеш да обясниш какво правиш на 5-годишно дете, самият ти не го разбираш! И нашата храна е такава - едновременно изненадваща, но и вкусна и лесна за консумация" - допълва авторът на менюто.
Напитките в ресторанта са повлияни от италианските традиции на консумацията на алкохол с храна - Aperitivo културата. Коктейлите са част от нея и ресторантът предлага целия спектър от класическо Негрони до вдъхновени от България шприцове.
Подобно на храната, концепцията на интериора отдава почит на визионерите от всички области на бизнеса, политиката, изкуството и спорта – от Нелсън Мандела, до Коко Шанел, от Алберт Айнщайн, до Стив Джобс.
Къде се срещат модерната италианска кухня и визионерите, които променят света? Новият софийски ресторант The Revolutionary Dining Room & Bar на пл. "Васил Левски" вече посреща ценителите на добрия вкус с обещание за "революция във всяка чиния".
Всички оригинални и нетрадиционни интерпретации на познати ястия от съвременната италианска кухня са дело на шеф Сами Флавио, творил в Мишлен ресторанти по цял свят.
В менюто всяко ястие нарушава правилата, за да предложи иновация и наслада. А подходът директно кореспондира със страстта на големите визионери в историята. "Например Коко Шанел е известна с любовта си към нетрадиционните комбинации от текстури, цветове, платове и дори вкусове - обожавала е черен хайвер с червено вино!" - разказва шеф Флавио и прави паралел със своите необикновени "Калмари карбонара", съчетаващи морски деликатес и паста сос.
В същото време провокацията не е на всяка цена - "Алберт Айнщайн казва, че ако не можеш да обясниш какво правиш на 5-годишно дете, самият ти не го разбираш! И нашата храна е такава - едновременно изненадваща, но и вкусна и лесна за консумация" - допълва авторът на менюто.
Напитките в ресторанта са повлияни от италианските традиции на консумацията на алкохол с храна - Aperitivo културата. Коктейлите са част от нея и ресторантът предлага целия спектър от класическо Негрони до вдъхновени от България шприцове.
Подобно на храната, концепцията на интериора отдава почит на визионерите от всички области на бизнеса, политиката, изкуството и спорта – от Нелсън Мандела, до Коко Шанел, от Алберт Айнщайн, до Стив Джобс.
Гласували общо: 1 потребители