Тайна съставка превърна рецептата за домашна баница на Мони Зенгиннер от "Ергенът" в истински хит. Хиляди нейни последователи харесаха вкусотията, а много от тях дори я приготвиха и се похвалиха.
"Много вкусно се получи! Уникална!"
"Страхотна е - нямам търпение да я опитам"
"Благодаря ти за хубавата рецепта"
"Направих я преди 2 часа, не остана нищо от нея"
Това са само част от коментарите на хората, споделили в сторита в Инстаграм снимки и коментари за рецептата.
КАКВО Е СПЕЦИАЛНОТО НА ТАЗИ БАНИЦА?
В нея има тайна съставка, с която Мони издава, че поддържа добрата си форма. Точно с тази баница Мони получава "Отличен 6", завършвайки първото си висше образование.
"Квесторите толкова много я харесаха, че след това ме попитаха за рецептата" - споделя тя.
Продукти за плънката:
400 г кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
4 яйца
350 г сирене
Ето и тайната съставка, която Мони слага в баницата.
От нея Мони използва 200 г.
Това е майонеза.
Нанася я на слой на първата кора от баницата. Отгоре се слага втора кора, а върху нея - отново майонеза. От плънката се слага на третата кора. След това се навива на спирала и се подрежда в тавата.
"За финал ще погаля баницата с моята тайна съставка, която вече не е толкова тайна!"
Баницата се пече 45 минути на 200 градуса.