Здравей!
Здраво!
Може ли да ни се представиш?
Аз съм Hoptopod a.k.a. Хмелното чудовище. И съм в стил Индия пейл ейл - IPA.
От къде идва тази свежа палитра цитрусови и флорални аромати, които носиш в себе си?
Идват от обилното сухо охмеляване с пресните американски хмелове Columbus, Simcoe и Mosaic.
С какво си по-различен от останалите?
Виждаме, че и градусите на настроението са на високо ниво, какво ще ни кажеш за това?
6,5% е съвсем нормално за стила ми!
Какво е мотото ти?
Впечатлявам все повече с всяка изпита глътка. SVETIONIK - фарът, който не спира да свети
Здравей!
Здраво! Како си?
Добре, благодаря! Разкажи ни за себе си.
Ще ни разкажеш ли за екстремната си пивкост и аромат?
Истината е, че аз не съм толкова горчив както моят събрат Hoptopod, но съм също толкова охмелен, ароматен и свеж, което идва от различните малцове и хмеловете Columbus, Cascade, Simcoe и Mandarian Bavaria!
С какво си по-различен от останалите?
Също като моят брат и аз съм направен само от естествени съставки: вода, ечемичен малц, мая и много, много хмел.
При теб градусите на настроението са с една идея по-надолу. Защо е така?
5,5% е идеално, все пак получаваш екстремна пивкост и свежест!
Какво е мотото ти?
Никога не спирай да светиш! ALBINO 'White IPA’ - Албиноса
Здравей! Как си?
Sve je u redu!
Разкажи ни за себе си.
Аз съм Албинос (White IPA), родих се от връзката между Белгийската бяла бира и известния Индия пейл ейл IPA.
При теб има нещо по-различно, ще ни кажеш ли какво е то?
Ще ви разкажа, нямам какво да крия. Аз съм много балансиран, което се дължи на добавения пшеничен малц и много внимателно подбрано от пивовара количество пшенични люспи, които допълнително омекотяват вкуса ми.
С какво си по различен от останалите?
Също като моят брат и аз съм направен само от естествени съставки: вода, ечемичен малц, пшеничен малц, пшенични люспи, мая и много, много хмел. Освен това имам и добавена кора от портокал, която ме прави още по-приятен и ароматен.
Колко алкохолен си?
6,5% е моят градус, но не се подлъгвайте, доста съм свеж и жените ме харесват!
Какво е мотото ти?
Комбинирането е сила!
Dogma е малка, сръбска, занаятчийска пивоварна, основана през 2016г. в Белград. Това е мястото където най-висококачествени естествени съставки срещат съвременните технологии. Както винаги, ние сме супер заинтересовани от крафт продуктите им и научихме малко повече за тях:
Изглежда че основните действащи лица са двама млади и супер свежи песонажи: Владимир Стойкович, който е завършил Технология на пивопроизводството и Младен Мердович - експерт по маркетинг с бая опит.
И когато идеята и опитът се срещат, се ражда Dogma!
Името Dogma (от стгр. δόγμα – твърдение, принцип, учение) говори само по себе си – безкомпромисно качество, неподлежащо на обсъждане или съмнение. Крафт пивоварната се намира на десет минути с кола от центъра на Белград. От там до София пътят е кратък и на всеки 2-3 седмици пристига прясна бира от пивоварната. След това я прибират в хладилен склад. От склада пък я взимаме ние и се почва едно тестване, пробване и пиене.
Виж с кого се запознахме:
HOPTOPOD - хмелно чудовище
Здравей!
Здраво!
Може ли да ни се представиш?
Аз съм Hoptopod a.k.a. Хмелното чудовище. И съм в стил Индия пейл ейл - IPA.
От къде идва тази свежа палитра цитрусови и флорални аромати, които носиш в себе си?
Идват от обилното сухо охмеляване с пресните американски хмелове Columbus, Simcoe и Mosaic.
С какво си по-различен от останалите?
Направен съм само от естествени съставки: вода, ечемичен малц, мая и много, много хмел.
Виждаме, че и градусите на настроението са на високо ниво, какво ще ни кажеш за това?
6,5% е съвсем нормално за стила ми!
Какво е мотото ти?
Впечатлявам все повече с всяка изпита глътка.
SVETIONIK - фарът, който не спира да свети
Здравей!
Здраво! Како си?
Добре, благодаря! Разкажи ни за себе си.
Аз съм Svetionik (Фарът), който ще Ви покаже охмелената пътека! Светъл ейл - Pale Ale, създаден съм от сблъсъка между две велики пивоварски школи - традиционната немска и иновативната американска.
Ще ни разкажеш ли за екстремната си пивкост и аромат?
Истината е, че аз не съм толкова горчив както моят събрат Hoptopod, но съм също толкова охмелен, ароматен и свеж, което идва от различните малцове и хмеловете Columbus, Cascade, Simcoe и Mandarian Bavaria!
С какво си по-различен от останалите?
Също като моят брат и аз съм направен само от естествени съставки: вода, ечемичен малц, мая и много, много хмел.
При теб градусите на настроението са с една идея по-надолу. Защо е така?
5,5% е идеално, все пак получаваш екстремна пивкост и свежест!
Какво е мотото ти?
Никога не спирай да светиш!
ALBINO 'White IPA’ - Албиноса
Здравей! Как си?
Sve je u redu!
Разкажи ни за себе си.
Аз съм Албинос (White IPA), родих се от връзката между Белгийската бяла бира и известния Индия пейл ейл IPA.
При теб има нещо по-различно, ще ни кажеш ли какво е то?
Ще ви разкажа, нямам какво да крия. Аз съм много балансиран, което се дължи на добавения пшеничен малц и много внимателно подбрано от пивовара количество пшенични люспи, които допълнително омекотяват вкуса ми.
С какво си по различен от останалите?
Също като моят брат и аз съм направен само от естествени съставки: вода, ечемичен малц, пшеничен малц, пшенични люспи, мая и много, много хмел. Освен това имам и добавена кора от портокал, която ме прави още по-приятен и ароматен.
Колко алкохолен си?
6,5% е моят градус, но не се подлъгвайте, доста съм свеж и жените ме харесват!
Какво е мотото ти?
Комбинирането е сила!
Е, освен да ти кажем Наздраве, ще ти кажем че можеш да пиеш крафт бирите от по-горе на супер познати места като Щастливото прасе, Soul Kitchen, Made in blue, Cage Urban Bar, 100 бири, Кръг и още много.
А ако ти се иска редовно да разбираш какво се случва около нашите приятели пивовари, можеш да ги следиш във Facebook, където качват снимки след значителна употерба на крафт пивото си.
Автор: Злати Стоянова
Това пък е напитка, която можеш да консумираш безотговорно и ни е също толкова любима.