Знаеш
ли какво си мислехме преди няколко дни - как ни се ще София да е още малко по-украсена за Коледа? Без
значение дали си фен на големите празненства или пък на камерните семейни
събирания, светещите коледни лампички създават атмосфера и те карат да се
чувстваш по малко по-специален начин. Но нека не се оплакваме, а да помислим
къде бихме могли да посрещнем новата 2015 така, че да я запомним. След
внимателна преценка ти представяме три ресторанта, които те канят на приказно преживяване в последните
часове на 2014. Буквално!
Това са
Shades of Red в Grand Hotel Sofia,
Ресторант 106 в Central Park Hotel Sofia и
Zest в Suite Hotel Sofia. И не, няма опасност да се озовеш в
страната на морлоците с машината на Хърбърт Уелс, докато стрелките отброяват
назад изминалите сто години до 1915. Приготви се за фантастично
приключение!
Ако последваш белия заек, може да паднеш в
заешката дупка и да се запознаеш с луди шапкари, карти-войници и овални
бърборковци. Но този път той ще те заведе до Страната на чудесата в ресторант
Zest. А че е чуден сам по себе си, вече
сме ти разказвали. Кацнал на 12-ия етаж на Suite Hotel Sofia, ресторантът ти разкрива панорамна гледка високо над столицата, точно под празничната заря. И там, сред
комфортния предразполагащ интериор и внимателния персонал на
Zest, можеш да посрещнеш 2015 с
тематично парти, което ще те пренесе право във фантастичната книга на Луис
Карол. Декорите на заведението и темата на купона предполагат и съответния
дрескод - всичко, което те кара да се чувстваш приказно и празнично. И какво е
Нова година без богата трапеза и класни напитки?
Вечерта на 31 декември менюто
в ресторант
Zest започва със салата
от мини капрезе, айсберг със сушени домати, бекон, зеленчукови шишчета и
прошуто, минава през лек терин от бяла риба, а за основно можеш да избираш
между сочни телешки медальони с хубава гарнитура или пилешко филе с плънка от сушени
домати, прошуто, артишок и козе сиренце. Ще има и следястие, което предлага
блюдо със сирена, сушени плодове и ядки, а десертът е шоколадов кейк с ягоди.
Разбира се, няма само да ядем, затова и барът ще е богато зареден със селекция
от ирландско и шотландско уиски, вино, бира, безалкохлни и пенливо вино. А
понеже, както знаем, Новогодишната нощ приключва в ранните часове на сутринта,
хотелът предлага и специални цени за настаняване на гостите от ресторанта. И да
знаеш, че можеш да напуснеш апартамента до 4 следобяд, чак след като си се
наспал добре и си минал през щедрия новогодишен брънч.
Второто
предложение е за любители на отминалата епоха на джаза, кабаретата, дамите и
кавалерите - годините, когато кинематографът владее големия екран, а
пътуванията на дълги разстояния са ставали основно с влак или параход. Ако си
сред тях, тогава твоето местенце за Нова година е ресторант
Shades of Red в Grand Hotel Sofia. Разположен
на най-доброто място в столицата за пътуване към миналото - в Градската градина
срещу Народния театър, хотелът и ресторантът му са строени и обзаведени в духа
на първата половина на миналия век - съвсем в унисон с красивата си локация.
Дори интериорът на страхотната закрита градина е така решен, че да те изпрати
на перона на парижка гара от началото на XX век. Затова и партито там ще бъде с тема 1915.
Ресторантът, облечен в нюанси на червения цвят, ти предлага пътешествие във
времето, в което навигатори ще бъдат юнаците от The Smugglers Collective. Вече
се досещаш каква ще бъде и музиката, нали?
Менюто тук ще ти предложи изискано
предястие от морски дарове (а комбинацията от раци, домашно маринована сьомга,
кралска скарида и хайвер или антрето от консоме от омар, гарнирано с пъдпъдъчи
яйца и в момента ни напомня за фантастичните пиршества от романите на Дж. Р. Р.
Мартин); следват основни порции, за които изборът е между ансамбъл от магре от
патица Рожие и печено фермерско петле; дуо от дивеч, както и приготвено на пара
филе от лаврак и мида Сен Жак. Естествено и трите предложения вървят с апетитни
гарнитури и подправки. Следва леко следястие от сирена и деликатна комбинация
от шоколад и плодове, с чийзкейк и сладолед за десерт. За винения лист
сомелиерът на хотела внимателно е селектирал отлични вина от високо ценени
родни изби, а отвореният бар ще ти предложи ирландско и шотландско уиски, ром,
мартини, бира, безалкохолни и задължителното за празника пенливо вино. И за да
бъдем съвсем в духа на времето, облеклата на гостите е хубаво да бъдат във
винтидж стил. Домакините от Grand Hotel Sofia също са се погрижили за
удобството на празнуващите и ще можеш да ползваш базата на хотела на преференциални
цени, които също включват богат новогодишен брънч.
Третото
предложение за празничната нощ е и най-пъстрото.
Ресторант 106 към Central Park Hotel Sofia ще посрещне 2015 с
диджей парти в паунови багри. Ако ти звучи като твоя избор, облечи се пищно и
се приготви за разкош. Нали помниш разказът ни за ресторанта? На Нова година
менюто му ще е съвсем специално. За начало имаш микс от свежи салати с манго,
портокал и моркови, гарнирани с мариновано патешко филе, предястието е карпачо
от октопод, а основното ястие ти предлага котлет от сьомга с черен хайвер или
розово изпечено телешко филе Уелингтън с пюре от грах, глазирани зеленчуци и
сос Портвайн. За десерт ще има неустоима трюфелова торта с шоколадов блат. И не
само - ще има и бюфет с баница с тиква и орехи, домашна баклава, кокосови
петифури, пресни плодове и традиционна баница с късмети. И тук няма да останеш
жаден - отвореният бар ще ти предложи избор от ирландско и шотландско уиски,
мартини, бяло и червено вино, бира, безалкохолни и пенливо вино. Гостите на
ресторанта също ще могат да ползват услугите на хотела на празнични цени, с
късно освобождаване на стаите и новогодишен брънч на 1 януари за възстановяване
на силите.
Ето,
че маркирахме три изключително примамливи с концепцията си за Нова година
ресторанта, от теб зависи коя приказка ще избереш за празника. И само да
вмъкнем, че всеки от тях включва в пакета си безплатен куверт за деца до 5
години и половин цена за хлапета между 5 и 12. Така че не се чуди на коя баба
да завещаеш малчуганите, ами ги вземи с теб, за да отброите последните секунди
на годината заедно - те със сигурност ще го запомнят.
Текст Ивайло Александров / Фотография
Славея Йорданова
Знаеш
ли какво си мислехме преди няколко дни - как ни се ще София да е още малко по-украсена за Коледа? Без
значение дали си фен на големите празненства или пък на камерните семейни
събирания, светещите коледни лампички създават атмосфера и те карат да се
чувстваш по малко по-специален начин. Но нека не се оплакваме, а да помислим
къде бихме могли да посрещнем новата 2015 така, че да я запомним. След
внимателна преценка ти представяме три ресторанта, които те канят на приказно преживяване в последните
часове на 2014. Буквално!
Това са Shades of Red в Grand Hotel Sofia, Ресторант 106 в Central Park Hotel Sofia и Zest в Suite Hotel Sofia. И не, няма опасност да се озовеш в
страната на морлоците с машината на Хърбърт Уелс, докато стрелките отброяват
назад изминалите сто години до 1915. Приготви се за фантастично
приключение!
Ако последваш белия заек, може да паднеш в
заешката дупка и да се запознаеш с луди шапкари, карти-войници и овални
бърборковци. Но този път той ще те заведе до Страната на чудесата в ресторант Zest. А че е чуден сам по себе си, вече
сме ти разказвали. Кацнал на 12-ия етаж на Suite Hotel Sofia, ресторантът ти разкрива панорамна гледка високо над столицата, точно под празничната заря. И там, сред
комфортния предразполагащ интериор и внимателния персонал на Zest, можеш да посрещнеш 2015 с
тематично парти, което ще те пренесе право във фантастичната книга на Луис
Карол. Декорите на заведението и темата на купона предполагат и съответния
дрескод - всичко, което те кара да се чувстваш приказно и празнично. И какво е
Нова година без богата трапеза и класни напитки?
Вечерта на 31 декември менюто
в ресторант Zest започва със салата
от мини капрезе, айсберг със сушени домати, бекон, зеленчукови шишчета и
прошуто, минава през лек терин от бяла риба, а за основно можеш да избираш
между сочни телешки медальони с хубава гарнитура или пилешко филе с плънка от сушени
домати, прошуто, артишок и козе сиренце. Ще има и следястие, което предлага
блюдо със сирена, сушени плодове и ядки, а десертът е шоколадов кейк с ягоди.
Разбира се, няма само да ядем, затова и барът ще е богато зареден със селекция
от ирландско и шотландско уиски, вино, бира, безалкохлни и пенливо вино. А
понеже, както знаем, Новогодишната нощ приключва в ранните часове на сутринта,
хотелът предлага и специални цени за настаняване на гостите от ресторанта. И да
знаеш, че можеш да напуснеш апартамента до 4 следобяд, чак след като си се
наспал добре и си минал през щедрия новогодишен брънч.
Второто
предложение е за любители на отминалата епоха на джаза, кабаретата, дамите и
кавалерите - годините, когато кинематографът владее големия екран, а
пътуванията на дълги разстояния са ставали основно с влак или параход. Ако си
сред тях, тогава твоето местенце за Нова година е ресторант Shades of Red в Grand Hotel Sofia. Разположен
на най-доброто място в столицата за пътуване към миналото - в Градската градина
срещу Народния театър, хотелът и ресторантът му са строени и обзаведени в духа
на първата половина на миналия век - съвсем в унисон с красивата си локация.
Дори интериорът на страхотната закрита градина е така решен, че да те изпрати
на перона на парижка гара от началото на XX век. Затова и партито там ще бъде с тема 1915.
Ресторантът, облечен в нюанси на червения цвят, ти предлага пътешествие във
времето, в което навигатори ще бъдат юнаците от The Smugglers Collective. Вече
се досещаш каква ще бъде и музиката, нали?
Менюто тук ще ти предложи изискано
предястие от морски дарове (а комбинацията от раци, домашно маринована сьомга,
кралска скарида и хайвер или антрето от консоме от омар, гарнирано с пъдпъдъчи
яйца и в момента ни напомня за фантастичните пиршества от романите на Дж. Р. Р.
Мартин); следват основни порции, за които изборът е между ансамбъл от магре от
патица Рожие и печено фермерско петле; дуо от дивеч, както и приготвено на пара
филе от лаврак и мида Сен Жак. Естествено и трите предложения вървят с апетитни
гарнитури и подправки. Следва леко следястие от сирена и деликатна комбинация
от шоколад и плодове, с чийзкейк и сладолед за десерт. За винения лист
сомелиерът на хотела внимателно е селектирал отлични вина от високо ценени
родни изби, а отвореният бар ще ти предложи ирландско и шотландско уиски, ром,
мартини, бира, безалкохолни и задължителното за празника пенливо вино. И за да
бъдем съвсем в духа на времето, облеклата на гостите е хубаво да бъдат във
винтидж стил. Домакините от Grand Hotel Sofia също са се погрижили за
удобството на празнуващите и ще можеш да ползваш базата на хотела на преференциални
цени, които също включват богат новогодишен брънч.
Третото
предложение за празничната нощ е и най-пъстрото. Ресторант 106 към Central Park Hotel Sofia ще посрещне 2015 с
диджей парти в паунови багри. Ако ти звучи като твоя избор, облечи се пищно и
се приготви за разкош. Нали помниш разказът ни за ресторанта? На Нова година
менюто му ще е съвсем специално. За начало имаш микс от свежи салати с манго,
портокал и моркови, гарнирани с мариновано патешко филе, предястието е карпачо
от октопод, а основното ястие ти предлага котлет от сьомга с черен хайвер или
розово изпечено телешко филе Уелингтън с пюре от грах, глазирани зеленчуци и
сос Портвайн. За десерт ще има неустоима трюфелова торта с шоколадов блат. И не
само - ще има и бюфет с баница с тиква и орехи, домашна баклава, кокосови
петифури, пресни плодове и традиционна баница с късмети. И тук няма да останеш
жаден - отвореният бар ще ти предложи избор от ирландско и шотландско уиски,
мартини, бяло и червено вино, бира, безалкохолни и пенливо вино. Гостите на
ресторанта също ще могат да ползват услугите на хотела на празнични цени, с
късно освобождаване на стаите и новогодишен брънч на 1 януари за възстановяване
на силите.
Ето,
че маркирахме три изключително примамливи с концепцията си за Нова година
ресторанта, от теб зависи коя приказка ще избереш за празника. И само да
вмъкнем, че всеки от тях включва в пакета си безплатен куверт за деца до 5
години и половин цена за хлапета между 5 и 12. Така че не се чуди на коя баба
да завещаеш малчуганите, ами ги вземи с теб, за да отброите последните секунди
на годината заедно - те със сигурност ще го запомнят.
Текст Ивайло Александров / Фотография Славея Йорданова
Етикети:
Гласували общо: 1 потребители